image

84% internetgebruikers online via vaste computer

woensdag 10 juli 2013, 14:37 door Redactie, 3 reacties

Deze week kwam het CBS met cijfers dat Nederlanders vaker mobiel internetten via hun smartphone dan laptop, maar wereldwijd internetten de meeste mensen nog steeds via een vaste computer. Dat meldt onderzoeksbureau StatCounter in een nieuw rapport. Volgens de onderzoekers is er geen twijfel dat het gebruik van mobiele apparaten aan het toenemen is.

De veronderstelde penetratie zou echter overdreven worden. 84% van alle internetgebruikers maakt via niet-mobiele apparaten verbinding met het web, tegenover mobiele apparaten met 16%. Het aandeel van mobiele apparaten is wel sterk aan het groeien, aangezien dit een jaar geleden nog op 11% stond.

In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is het aandeel van niet-mobiele apparaten met zo'n 85,5% nog groter dan het wereldwijde gemiddelde. De cijfers van StatCounter kunnen mogelijk een vertekend beeld geven, aangezien tablets als niet-mobiele apparaten worden beschouwd.

Reacties (3)
10-07-2013, 15:11 door Anoniem
Er wordt voortdurend een vertekend beeld gegeven van ontwikkelingen die journalisten hip vinden. Of het nu gaat om mobiele apparaten, mobiel internet of sociale media. Een factor is dat men vooral omgaat met mensen die ook de dingen doen die men hip vindt. En misschien nog belangrijker is dat veel journalisten slecht kunnen omgaan met getallen, vooral als het om percentages gaat. Ze hebben er vaak een hekel aan. Zo wordt 50 procent automatisch heel veel omdat men niet vraagt: 50 procent waarvan?
10-07-2013, 18:38 door vimes
Een onderverdeling toetsenbord vs touchscreen zou zinvoller zijn, al is het alleen maar om te verifieren of die tegeltjesdwang van microsoft wel zo gerechtvaardigd is.

@Anoniem 15:11 - Het zou journalisten gewoon verboden moeten worden over statistiek te schrijven.
10-07-2013, 23:01 door Anoniem
Door vimes: @Anoniem 15:11 - Het zou journalisten gewoon verboden moeten worden over statistiek te schrijven.
Ik stel voor dat we een peiling houden om er achter te komen wie er nog meer zo over denken ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.