image

India verstuurt laatste telegram

maandag 15 juli 2013, 11:10 door Redactie, 1 reacties

Na meer dan 160 jaar zijn gisteren de laatste telegrammen in India verstuurd. Het telegram was jarenlang een geliefd communicatiemiddel en gisteren probeerden nog honderden mensen een laatste bericht op deze manier te versturen. Om de grote vraag aan te kunnen werden alle vrije dagen door Bharat Sanchar Nigam ingetrokken. Het bedrijf beheerde de 75 laatste telegramkantoren in India.

Vanwege tegenvallende inkomsten besloot het bedrijf die telegramdienstverlening, in een tijdperk van e-mail, betrouwbare telefoonlijnen en mobiele telefoons, te stoppen. Het aantal mobiele bellers in India bedraagt op het moment meer dan 867 miljoen.

Overheid
India's telegramdienst begon in 1850. Op het hoogtepunt halverwege de jaren 1980 waren er meer dan 45.000 telegramkantoren in het land en werden er dagelijks 600.000 telegrammen verstuurd. Ook de Indiase overheid en zelfs het Indiase leger gebruikten nog lange tijd de telegramdienst voor bepaalde aankondigingen.

Waarmee de Indiase overheid het telegram gaat vervangen is nog niet bekend, maar mogelijk zal het e-mail zijn. Dat oude 'communicatiemiddelen' ook weer een terugkeer kunnen maken liet een Russische veiligheidsdienst onlangs zien, toen het vanwege veiligheidsoverwegingen besloot om tientallen typemachines aan te schaffen.

Reacties (1)
18-07-2013, 09:31 door Anoniem
Volgens telegram.nl is het nog steeds mogelijk een telegram naar India te sturen. Wordt volgens hun binnen 24 uur geleverd. Het is dat ik niemand in India ken, anders ging ik het even proberen:P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.