image

Bijzondere Java-malware infecteert EXE-bestanden

maandag 15 juli 2013, 12:19 door Redactie, 4 reacties

Een bijzondere aanval waarbij aanvallers EXE-bestanden infecteren en allerlei gegevens van besmette computers stelen heeft virusonderzoekers verbaasd. De Expiro-malware verspreidt zich via lekken in Java en Adobe Reader waarvoor patches beschikbaar zijn. Eenmaal actief infecteert Expiro alle EXE-bestanden die het op de computer, netwerkmappen en USB-sticks kan vinden.

Vervolgens steelt het allerlei gegevens, zoals het Windows product ID, volume serienummer van de harde schijven, Windows-versie en inloggegevens van de gebruiker. Ook worden de inloggegevens voor FTP-accounts gestolen die door de FileZilla FTP-client zijn opgeslagen. De gestolen informatie wordt in een .DLL-bestand bewaard en naar een server gestuurd.

Bijzonder
70% van de infecties bevindt zich in de Verenigde Staten. Volgens anti-virusbedrijf Trend Micro kan dit erop duiden dat de aanval bedoeld was om gegevens van organisaties te stelen of websites te hacken, aangezien er ook FTP-gegevens worden gestolen.

Het is echter de combinatie van dreigingen die volgens de virusbestrijder de aanval zo bijzonder maakt en erop duidt dat dit niet met standaard malware-tools is gedaan.

Reacties (4)
15-07-2013, 15:30 door Anoniem
Afijn.... dan ligt de windows key op straat en dan gaat Windows weer op zwart omdat het als een illegale versie aangemerkt wordt na de diefstal van de Windows product ID.
16-07-2013, 01:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-07-2013, 08:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-07-2013, 14:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.