In de strijd tegen Chinese hackers hebben Amerikaanse autoriteiten internetproviders gevraagd om bepaalde IP-adressen te blokkeren. Begin dit jaar kregen Amerikaanse internetproviders een lijst met IP-adressen van vermeende Chinese hackers. En de blokkade heeft effect, aangezien het aantal incidenten afnam, aldus sommige Amerikaanse functionarissen.
Zo ontvingen verschillende providers in februari de IP-adressen van een vermeende actieve Chinese hackergroep, die eerder door een Amerikaans beveiligingsbedrijf was onthuld. Nadat president Barack Obama in de media zich over Chinese cyberspionage had uitgelaten, nam het aantal gerapporteerde aanvallen door deze groep af.
Functionarissen laten nu weten dat de blokkade van internetproviders hierbij ook een rol speelde. Het vrijgeven van de IP-adressen zou een belangrijke rol spelen in het beschermen van kritieke netwerken.
Blokkade
Het is echter onduidelijk om welke providers het gaat en wat er allemaal geblokkeerd wordt. De providers zouden in ieder geval niet elk kwaadaardig IP-adres blokkeren dat ze van de overheid ontvangen. Eerst wordt er gekeken of de cyberdreiging op hun netwerk of klanten betrekking heeft.
Ook zijn de providers er niet happig op om IP-adressen te blokkeren waardoor hun klanten geen legitieme websites meer kunnen bezoeken. "Het blokkeren van al het verkeer van en naar een IP-adres is een bot middel dat zelden wordt gebruikt", aldus de bron waarmee de Wall Street Journal sprak.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.