image

Hacker bekent dat hij vrouwen via Skype liet strippen

dinsdag 16 juli 2013, 13:19 door Redactie, 1 reacties

Een 27-jarige Amerikaan heeft bekend dat hij de Facebook-, Skype- en e-mailaccounts van honderden vrouwen heeft gehackt, om ze zo te dwingen zich voor hun eigen webcam uit te kleden. Zodra Karen "Gary" Kazaryan toegang tot de accounts had, wijzigde hij het wachtwoord en zocht in e-mails naar naaktfoto's van zijn slachtoffers. Ook probeerde hij andere informatie te achterhalen.

Het ging dan om wachtwoorden en de namen van vrienden van de slachtoffers. Via die gegevens deed Kazaryan zich als vrouw voor, en stuurde vervolgens privéberichten naar de vrienden van zijn slachtoffers. In die berichten probeerde hij de vrienden voor de webcam te laten strippen, zodat hij er foto's van kon nemen.

Bekentenis
Zodra de slachtoffers ontdekten dat het niet om hun echte vriend ging, werden ze verder door Kazaryan afgeperst. De man gebruikte de eerder gemaakte foto's en dwong zijn slachtoffers zich verder voor de camera uit te kleden. Van een aantal slachtoffers plaatste Kazaryan de naaktfoto's op Facebook.

In totaal zou Kazaryan 350 vrouwelijke slachtoffers hebben gemaakt, maar het werkelijke aantal is waarschijnlijk hoger, aangezien niet alle slachtoffers van wie het account gehackt werd bekend zijn.

In ruil voor zijn schuldbekentenis zal de procureur-generaal een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar eisen.

Reacties (1)
16-07-2013, 13:24 door schele
Kijk, in dit geval mag je zo'n vent opbergen, dit in tegenstelling tot eerdere bericht op security.nl van student die nu de bak in draait omdat ie voorzitter van de studentenvereniging wilde zijn...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.