image

Politie waarschuwt voor sleutelhanger-hoax

dinsdag 23 juli 2013, 11:46 door Redactie, 6 reacties

De politie waarschuwt consumenten voor een hoax over sleutelhangers, stickers en hangertjes die een chip zouden bevatten waarmee criminelen kunnen achterhalen wanneer mensen met de auto weg zijn. "Dit is een onjuist bericht", aldus de politie. De hangertjes zouden worden uitgedeeld bij tankstations en bedoeld zijn voor in de auto. De hoax dook voor het eerst op in september vorig jaar.

Toen kreeg de politie veel telefoontjes van mensen die ongerust waren of er meer van wilden weten. "De berichten lijken namelijk echt omdat ze ondertekend zijn door de politie of door de rechtbank in Den Bosch", laat de politie verder weten. Internetgebruikers die het bericht ontvangen wordt opgeroepen om het niet via e-mail of social media verder te verspreiden.

Reacties (6)
23-07-2013, 12:22 door spatieman
/prism mode.
hey, wat een goed idee !!!
23-07-2013, 12:38 door schele
Dat mensen daar ook niet gewoon even over nadenken. Zelfs al bestond die chip, wat schiet een crimineel er mee op dat ik met de auto weg ben? Voor een carjacking? M'n huis leeghalen? Als ie toch weet waar ik woon, kijk dan gewoon of de auto er staat.
23-07-2013, 13:38 door Anoniem
HOAX???

Ik las net nog iets over de TILE (https://www.security.nl/artikel/47136/1/Tile_verandert_iPhone_in_wereldwijde_boevenjager.html)

Dus de tile aan een auto bevestigen (met een stukje ductape=sticker!) en als gemist opgeven, vervolgens checken wanneer de auto ver van huis is om vervolgens het huis leeg te halen.... Lijkt me toch achteraf gezien niet helemaal een hoax..
23-07-2013, 14:43 door fvandillen
Door Anoniem: HOAX???

Ik las net nog iets over de TILE (https://www.security.nl/artikel/47136/1/Tile_verandert_iPhone_in_wereldwijde_boevenjager.html)

Dus de tile aan een auto bevestigen (met een stukje ductape=sticker!) en als gemist opgeven, vervolgens checken wanneer de auto ver van huis is om vervolgens het huis leeg te halen.... Lijkt me toch achteraf gezien niet helemaal een hoax..

Waarom zou je een tile gebruiken, waarbij je afhankelijk bent van lokale bluetooth verbindingen van andere gebruikers, als je ook gewoon een GPS ontvanger met simkaart kan gebruiken, die op afstand de locatie doorpingt elke 5 minuten?
23-07-2013, 16:23 door Anoniem
Probeer maar eens een locatie bepaling via gps te doen als je in een garage of een flatgebouw bent. Het idee achter Tile is wel tof. Het gebruiken om te checken of iemand thuis is werkt natuurlijk niet. Je moet dan weten welke auto bij welk huisnummer hoort en bij elke straat met appartementen is dat niet te doen. Zorgpunt blijft natuurlijk wel de privacy. Want als er veel mensen Tile gebruiken weten ze bij Tile precies waar en hoe laat je ergens bent en geweest bent.

Het ding werkt met een actieve bluetooth verbinding. Ben benieuwd hoe ze de stroom voorziening op langere termijn doen want ze zouden het een jaar moeten volhouden.
24-07-2013, 00:28 door Anoniem
Die sleutelhanger zou met gps werken.
GPS kenmerkt zich door ontvangers van signalen van (gps)satellieten, waar een programma of zender iets mee doet.
Die zender moet dan toegang hebben tot een frequentieband.
Meest voor de hand liggend: een mobiel telefoonnetwerk.
Dan moet je een accu en een (enigzins) vrij zicht hebben tot de ontvangstantennes.

Kortom: dat gaat niet in een sleutelhangertje passen.
En, ja, ik weet dat zoiets wel te maken zal zijn.
Maar niet voor een woninginbreker om uit te delen en zodoende jouw DVD collectie en gouden sierraden te stelen.

NO WAY.

En hoe wil die woninginbrekert weten of JIJ die sleutelhanger nog steeds in je bezit hebt?
Misschien heb jij die wel stiekem in de trein laten liggen, of in een taxi, of in de brievenbus van een leegstaand pand, of of of
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.