image

Meer virussen voor mobiele telefoons en PDA's in dan voor PC's in 2005

maandag 27 januari 2003, 11:47 door Redactie, 2 reacties

Een aantal anti-virus bedrijven hebben noodklok geluid bij de fabrikanten van mobiele apparaten. Deze bedrijfstak die mobiele telefoons, PDA's en dergelijke apparaten produceert let te weinig op security. Volgens een onderzoek van de Mercer Group zal de volgende generatie mobiele telefoons en PDA's in 2005 meer getroffen worden door virussen dan PC's. De schade aan de apparaten en gevolgen door de virussen kan dit jaar al oplopen tot 2 miljard dollar.

Virusscanner voor het mobieltje.

Reacties (2)
27-01-2003, 20:16 door Anoniem
Klinkt meer als profetisch gewauwel dan dat er feiten gegeven worden.

Ok, veel nieuwe telefoons krijgen een IP stack (vanwege o.a. GPRS) en de security is nog niet uitgekristaliseerd. Maar om te bewerken dat over 2 jaar vier russen voor telefoons gevaarlijker zijn dan voor PC's is wel een beetje overdeven.

Trouwens an sich wel een risico, telco's verdienen immers aan zowel inkomend als uitgaand verkeer, dus het derft in zekere zin hun omzet als ze virussen zouden gaan blokkeren.
28-01-2003, 13:25 door Anoniem
Als ik een ding geleerd hebt van al die voorspellingen nog van voor en tijdens de IT hype: Twee jaar vooruitkijken is echt de limiet. Laat eerst maar eens zien dat het PDA en mobiel gedoe een hype wordt. Tot nu toe vallen de verkopen en gebruikers aantallen steeds meer tegen. De meeste virus makers maken de virussen alleen voor doelen met een zeer groot actie radius. Als de hype er over anderhalf jaar al is EN het een gemakkelijk te veroveren prooi blijkt te zijn op verschillende mannieren. Dan wil ik wel misschien gaan geloven dat in 2005 er meer virussen zijn voor het mobiel gedeelte dan de PC's en servers.
Maar ik geef ze groot gelijk om alvast flink op de security te hameren, dat zal eigenlijk overal standaard moeten gebeuren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.