image

Firefox vervangt Google als zoekmachine in Turkije

donderdag 26 maart 2015, 13:42 door Redactie, 0 reacties

Na de Verenigde Staten en Rusland heeft Mozilla nu ook in Turkije besloten om Google niet meer als standaardzoekmachine voor Firefoxgebruikers te gebruiken. In plaats daarvan kunnen Turkse Firefoxgebruikers vanaf volgende week standaard via de Russische zoekmachine Yandex zoeken.

De aanpassing volgt op de beslissing van Mozilla om het contract met Google niet te verlengen. Voorheen was Google de standaardzoekmachine in de browser, maar volgens de browserontwikkelaar was dit niet goed voor zowel het web als gebruikers. Om naar eigen zeggen keuze en innovatie te bevorderen werd besloten om niet meer één wereldwijde standaard zoekmachine in Firefox in te stellen. In de Verenigde Staten is bijvoorbeeld Yahoo de standaardzoekmachine en in Rusland Yandex.

De overeenkomst met Yandex voor Turkse internetgebruikers is volgens Mozilla onderdeel van de nieuwe strategie om keuze te bevorderen en lokale, relevante zoekmachines in verschillende landen de standaard te maken. Firefox heeft in Turkije een bescheiden marktaandeel van 6,8%. Google Chrome is in het land met 72% veruit de populairste browser. Ook Yandex is niet erg groot in Turkije, maar Yahoo heeft in de VS al laten zien dat het aanpassen van de standaardzoekmachine voor een groei in gebruikers kan zorgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.