image

Fout in website Symantec laat gegevens bedrijven zien

donderdag 30 januari 2003, 11:02 door Redactie, 3 reacties

Een "gat" in de website van Symantec heeft ervoor gezorgd dat honderden surfers aanbiedingen van bedrijven konden zien die door het security bedrijf wilden worden opgekocht. Op de "Submit a Deal" pagina konden bedrijven voorstellen achterlaten voor overname. De voorstellen bevatten zeer gevoelige en geheime bedrijfsinformatie die voor iedereen beschikbaar waren. Volgens experts kunnen bedrijven waarvan de informatie zichtbaar was grote schade oplopen.

Symantec niet secure met gegevens.

Reacties (3)
30-01-2003, 12:35 door Anoniem
Oei...dat ben ik niet gewend van Symantec. Heel veel geld tijd en moeite wordt in beveiliging van de website gestoken. Ik ben wel erg benieuwd hoe dit "gat" ontstaan is...
30-01-2003, 12:47 door Anoniem
Met de hoeveelheid SPAM die ik binnenkrijg voor de aanschaf van de Norton virusscanner is het niet gek dat op enig moment iemand het zat is en Symantec's gatenkaas in de etalage zet.

Afgelopen jaar was de automatische update server van Symantec toch ook al eens het haasje?
30-01-2003, 12:54 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Oei...dat ben ik niet gewend van Symantec. Heel veel geld tijd en moeite wordt in beveiliging van de website gestoken. Ik ben wel erg benieuwd hoe dit "gat" ontstaan is...
Verder is het simpel. Stel je de vraag wie er baat hebben bij zo'n gat :)

Als je overgenomen wil worden door Symantec heeft je bedrijf klaarblijkelijk affiniteiten en gemeenschappelijkheden, dat klinkt als enige concurrentie.

Omdat een zulks gat behoorlijke schade kan toebrengen aan deze bedrijven, zodat natuurlijk de waarde daalt maar ook de concurrentiepositie verder kan verslechteren van de 'submit-a-deal' bedrijven.

Stel je nogmaals de vraag wie daar baat bij zou hebben :)

Zeker wanneer je weet dat "heel veel geld tijd en moeite in beveiliging van de website wordt gestoken" en daar een naam mee hoog wordt gehouden.

Μπας

μη πειθου τοις κακοις: δει σε τοις άγαθοις πειθεσθαι
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.