image

Microsoft: "We vinden je privacy belangrijk, en we passen goed op je gegevens. Echt waar!"

vrijdag 17 augustus 2001, 19:22 door Redactie, 5 reacties

"Het is voor Microsoft van groot belang om de privacy van haar klanten te beschermen wanneer deze gebruik maken van de mogelijkheden van het Internet", zegt Microsoft Nederland. Het bedrijf publiceerde vandaag een privacy verklaring waarin ook uitgebreid op de beveiliging van aan Microsoft toevertrouwde gegevens wordt ingegaan. "Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen", zei onze moeder altijd...

De praktijk: Microsoft bekent: gebruikersgegevens Hotmail in gevaar door wormbesmetting, de arget=_blank>MS Passport gebruiksvoorwaarden, Microsoft bewaart surfgedrag in verborgen bestanden en Binnen zonder kloppen.

Reacties (5)
17-08-2001, 22:27 door Anoniem
Ik ben zo blij dat ik al 2 jaar thuis alleen maar met Linux werkt ;)
19-08-2001, 11:40 door Anoniem
Dat lokt toch uit?
Hij gaat kant en klaar vertellen hoe die gegevens beveiligd zijn!
Dus eigenlijk gewoon: "Hackers ik nodig jullie uit!"
Billy kan het niet laten!
20-08-2001, 11:54 door Anoniem
Heb je ooit dat MPEGJE gezien van Micorosft ?
hoe die steve balmer int rond danst ?

MS izz vaag ;)
20-08-2001, 16:38 door Anoniem
Begrijp me ff niet verkeerd. Ik ben geen fan van ome Bill, maar soms krijgen we hier teveel amerikaanse paranoia trekjes.

De beruchte index.dat is een archief dat bijhoudt waar je al geweest bent, en vervolgens een link legt naar de cache directories, welk file er daaruit opgehaald moet worden. Netscape gebruikt eenzelfde principe.

Met dit verschil dat als je bij netscape op "clear cache" klikt alles wordt genuked, ook de index file.

File is niet te zien in explorer? Het file zelf niet nee, maar wel de inhoud. index.dat werkt hier op eenzelfde manier als een index.html op een homepage. Lijkt mij.

Met het geweldige Windows Commander (een Norton Commander clone, maar dan voor windows) kan je index.dat wel zien. Waarom? Omdat WC index.dat niet als een speciaal file ziet.
02-09-2001, 12:51 door ted
Voor ruim 1 jaar geleden werd mij gevraagd waar deze gegevens opgeslagen worden, als je op het internet bent geweest.
Bij toeval onder DOS gekeken in de map Geschiedenis (terwijl onder Windows deze map leeg was). Hier kwam ik toch index.dat tegen.
Kijk je verder: C:GeschiedenisHistory.IE5MSHist012001052720010528 staat in elke map een index.dat. Heb je veel gebruik gemaakt van het internet, dan zijn deze bestanden groot. Maak je onder Windows je mappen leeg, dan worden deze bestanden ook weer kleiner.
Bekijk je deze bestanden met een Hex-editor dan zie je toch nog de adressen waar je zoal geweest bent.

Ted

P.S. Met een diskeditor het attribuut VOL weggehaald en zie: je kunt het gewoon wissen onder DOS. Na herstart, wordt opnieuw een index.dat aangemaakt maar dan wel een die helemaal schoon is van URL-adressen.

07-09- 2001
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.