image

Overheden vragen Cisco nul keer om gebruikersgegevens

dinsdag 21 april 2015, 16:02 door Redactie, 6 reacties

In navolging van verschillende internetbedrijven zoals Twitter en Google heeft netwerkfabrikant Cisco voor het eerst een transparantierapport gepubliceerd waarin een overzicht van het aantal overheidsverzoeken om gebruikersgegevens wordt weergegeven. Van januari tot en met juni 2014 werd er echter geen één keer om gebruikersdata gevraagd. Het "rapport" geeft zowel het aantal verzoeken uit de Verenigde Staten als andere landen weer, maar geen enkel land heeft in de eerste helft van vorig jaar bij de netwerkgigant aangeklopt.

Cisco stelt dat het steeds vaker in contact komt met de gegevens van klanten. "We zien onszelf hierin als stewards van deze data, waarbij het belang van onze klanten voorop staat", zegt ingenieur Anthony Grieco. Daarbij kan met name de omgang met overheidsverzoeken om data op grote interesse rekenen. Om daarin tegemoet te komen zal het bedrijf nu twee keer per jaar een transparantierapport met deze gegevens uitbrengen.

Reacties (6)
21-04-2015, 17:31 door Anoniem
Maar dat hoeven overheden niet te vragen omdat Cisco daarvoor achterdeuren heeft ingebouwd zodat overheden gewoon toegang hebben. Lijkt me daarom dat er niet om gegevens gevraagd hoeft te worden.
21-04-2015, 19:52 door Anoniem
Ja... en er worden geen cijfers gepubliceerd van de verzoeken van de AIVD.

En... ik ben de schoonzoon van Sneeuwwitje.
22-04-2015, 08:32 door Anoniem
Precies... roverheden hebben al toegang tot alle data via de systemen die ze bij onze providers hebben staan.
22-04-2015, 10:17 door linuxpro
En daarnaast mogen bedrijven het gezien amerikaanse wetgeving niet eens zeggen of er gegevens zijn opgevraagd dus dat klopt met deze stelling van cisco.
22-04-2015, 10:17 door Anoniem
En inderdaad als er backdoors inzitten ? Wat voor gegevens kan Cisco verstrekken van "gebruikers". Over het algemeen zijn de overheden meer geintereseerd om de data te benaderen die door de Cisco routers wordt verwerkt...
22-04-2015, 14:26 door Anoniem
Al die ongelovige reacties hier...

Cisco heeft inmiddels meer Joint-Ventures dan eigen personeel geloof ik, dus dit bericht zou best eens kunnen kloppen lijkt me.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.