Met de lancering van Windows 10 zal Microsoft stoppen met patchdinsdag, het vaste patchmoment tijdens de tweede dinsdag van elke maand. De maatregel werd in 2003 aangekondigd en moest ervoor zorgen dat het uitrollen van beveiligingsupdates binnen organisaties werd gestroomlijnd. Door een vaste dag te hanteren konden systeembeheerders het testen en uitrollen beter vooraf plannen.
Zowel Microsoft als beveiligingsexperts stellen dat patchdinsdag een belangrijke maatregel was om systemen te beschermen, mede omdat de voorspelbaarheid van de updates ervoor zorgde dat bedrijven ze ook installeerden. Toch zal met Windows 10 er een einde aan het vaste patchmoment komen, zo heeft Microsoft tijdens het technologie-evenement Ignite bekendgemaakt.
In de toekomst zal er een continue stroom van updates plaatsvinden, die op elke willekeurige dag kunnen uitkomen, zo meldt PC World. Windows 10 zal daarnaast ook de laatste Windowsversie zijn. Microsoft kondigde al eerder aan dat het Windows als een service wil gaan aanbieden, waarbij er continu nieuwe features en updates aan het besturingssysteem worden toegevoegd.
Ook tijdens Ignite herhaalde de softwaregigant deze visie. "Op dit moment leggen we de laatste hand aan Windows 10, en omdat Windows 10 de laatste Windowsversie is, werken we nog allemaal aan Windows 10", aldus developer-evangelist Jerry Nixon. Tegenover The Verge verduidelijkt Microsoft de opmerking en bevestigt dat nieuwe innovaties en updates op een doorlopende basis zullen uitkomen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.