Privacy - Wat niemand over je mag weten

GUI privacy

23-05-2015, 21:02 door Anoniem, 8 reacties
Hallo,

IK ben wel nieuwsgierig, welke GUI van welke telefoon is het meest privacy bedreigend en welke is het meest privacy veilig? Hoeveel backdoors zitten er in de software van Samsung, van Asus (Zenui) en van andere telefoons? Welke apps sturen het vaakst welke gegevens door?

Aangezien er zoveel verschillende smaken GUI's zijn ben ik wel nieuwsgierig naar jullie bevindingen op dit gebied.
Reacties (8)
24-05-2015, 00:54 door Eric-Jan H te D
Waarom zoveel belangstelling voor de GUI. Terwijl je waarschijnlijk ietsje meer functionaliteit dan die GUI op je intellifoon hebt staan die een grotere bedreiging vormen.
24-05-2015, 10:21 door Anoniem
Google en facebook zijn de meeste privacy bedreigende bedrijven. Ik veronderstel dan je dan wel heel veel weet, want de meeste populaire apps komen daar vandaan.

Het meest privacy veilig zijn apps die encryptie ondersteunt. Wel zeker uitzoeken op duckduckgo.com of de app wel een deftige encryptie heeft, want de encryptie van Whatsapp is bedrog.

Een besturingssysteem met privacy die nieuw op de markt komt voor je phone is Ubuntu touch. Deze is veilig genoeg tot het out-of-date is.

Ook de blackphone zou iets te maken hebben met privacy, maar daar heb ik geen ervaring mee. In verloop van jaren zou Tails OS ook naar de phone komen (hopelijk) en die is sowieso privacy gericht.
26-05-2015, 11:04 door mcb - Bijgewerkt: 26-05-2015, 11:04
Je kan je beter afvragen of er voldoende apps zijn die je offline kan gebruiken.

Een belangrijke reden voor mij destijds om niet voor android te kiezen was omdat bijv. map-apps alleen online werken.
Ten eerste hoeft google niet te weten waar ik ben (GPS) of naar welke locatie ik zoek, en ten 2e bespaart het je databundel.
Verder moet je niets steeds ingelogd willen zijn als dat niet perse nodig is.
26-05-2015, 13:43 door johanw
Door mcb:Een belangrijke reden voor mij destijds om niet voor android te kiezen was omdat bijv. map-apps alleen online werken.
Oh? Niet goed genoeg gezocht zeker. Ik gebruik zelf TrekBuddy, dat je route e.d. kan uitzetten op satellietbeelden, en een (pirate) versie van Sygic. Beide met offline maps. Althans, een keer een atlas moeten maken voor Trekbuddy en de landen die ik wilde hebben voor Sygic downloaden, en dat was het.
26-05-2015, 13:49 door Anoniem
GUI staat toch voor Graphical User Interface?

In het Nederlands een grafische gebruikersomgeving.
Dat komt in dit geval dan toch neer op de vormgeving van dat wat je ziet op je telefoon? De ordening van je menustructuur bijvoorbeeld.
Als je dan op je telefoon kan kiezen voor verschillende soorten (indelende) vormgeving, waarom denk je dat de ene layout dan een grotere bedreiging is voor je privacy dan de andere lay-out?

Het lijkt mij niet zo logisch dat op één en dezelfde telefoon de ene soort vormgeving wel toegang geeft tot bepaalde functies en de andere lay out geen toegang zou geven tot bepaalde functies.
Dat zou alleen maar heel veel verwarring en ontevredenheid opleveren bij gebruikers.

Kan het zijn dat je de verschillen bedoelt tussen de verschillende soorten operating systems (OS) voor smartphones die inderdaad hun eigen verschillende functies kunnen hebben?
Dat het er vaak ook anders uitziet komt omdat die fabrikanten zich willen onderscheiden met een andere vormgeving, maar de uiteindelijke vormgeving gaat meestal (hopelijk) niet ten koste van de ingebouwde functies van het operating system.
Als dat wel zou gebeuren kan de vormgever maar beter andere lunchtijden uitkiezen dan die van de technische ontwerpers van het OS.
26-05-2015, 15:41 door Anoniem
aha, je zoekt naar een mening en een setje feiten die niemand echt kan stoelen op daadwerkelijk gemeten feiten.

ikzelf weet zeker dat er 7 backdoors zitten in Android, en 4 in ios.

En spruitjes zijn vies. ik weet het zeker denk ik.

Als je niet gevolgd wilt worden, koop je eenvoudigweg geen smartphone, maar een oude zwart-wit-nokia die je op een vochtige parkeerplaats afrekent met gewassen en ont-vingerafdrukte munten.
Je praat enkel in code, en zorgt dat je niet alleen belt met vrienden die je ook op Facebook hebt, anders ben je een te duidelijke sociale vlek op alle foto's en sociale kringen.

Weet je... doe maar gewoon niet al te gek, dan val je het minste op. ;-)
26-05-2015, 16:20 door mcb - Bijgewerkt: 26-05-2015, 16:21
Door johanw:
Door mcb:Een belangrijke reden voor mij destijds om niet voor android te kiezen was omdat bijv. map-apps alleen online werken.
Oh? Niet goed genoeg gezocht zeker. Ik gebruik zelf TrekBuddy, dat je route e.d. kan uitzetten op satellietbeelden, en een (pirate) versie van Sygic. Beide met offline maps. Althans, een keer een atlas moeten maken voor Trekbuddy en de landen die ik wilde hebben voor Sygic downloaden, en dat was het.
Toen ik voor het eerst 4 jaar geleden een smartphone kocht, bestond deze app nog niet.
Wel een mooie app overigens. (op het eerste gezicht)
27-05-2015, 10:20 door Anoniem
als je met de gui de launcher bedoel, gewoon de interface met je icoontjes. tja dan zo simpel mogelijk en open source bijvoorbeeld FAST App Search Tool die in f-droid te vinden is. Als het maar niet zo een commerciele launcher/home app is uit de google play zooi. De rest van de interface de settings enzo dat blijft meestal gelijk.
beter verwijder je alle andere onnodige andere gapps, scheelt ook een hoop ram.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.