image

De geheime bestanden van Microsoft

maandag 29 oktober 2001, 09:52 door Redactie, 4 reacties

Microsoft Windows gebruikers hebben mappen op de harde schijf die Microsoft geheim heeft proberen te houden. In deze mappen bevinden zich twee belangrijke zaken: een lijst van alle sites die u met Microsoft Internet Explorer heeft bezocht (zelfs als u de Geschiedenis heeft geleegd) en een lijst van alle e-mail correspondentie die u heeft gepleegd, inclusief bijvoegsels. Dit artikel op Astalavista.com beschrijft dit probleem en geeft een aantal oplossingen.

Reacties (4)
29-10-2001, 10:52 door tja
mensen..dit is toch geen voorpagina oud-nieuws en of de intentie van microsoft is wat het artikel suggereert vraag ik mij ten zeerste af.
29-10-2001, 11:09 door Anoniem
Het lijkt mij dat iemand zich heeft laten hypen, het gaat hier om een al erg oud artikel
(v2.0 written May 16, 2001; v1.0 written June 11, 2000)
op http://www.fuckmicrosoft.com/content/ms-hidden-files.shtml, en ondertussen is dit op de meeste forums al uitgebreid besproken.
Maar ik geef toe dat het een leuke kop oplevert, en de kantoor-porno brigade even wakker schudt. :-)
29-10-2001, 13:01 door burne
http://www.netkwesties.nl/editie20/artikel9.html

[..]

Het bestand bevat enkel verwijzingen naar bestanden die in je browser-cache staan, compleet met URL waar ze vandaan kwamen. Als je de subdirectories van Content.IE5 bekijkt met de explorer zul je zien dat 'ie per bestand een URL en een drietal data weet weer te geven. Dat is volgens mij de functie van index.dat.

De problemen met weghalen komen voort uit het feit dat dat bestand altijd exclusief voor schrijfacties door IE geopend is, en dus door andere processen niet te lezen valt. Niet zolang windows (en dus IE) draaien. Zelfs het proces wat directories leest en weergeeft in de Explorer kan index.dat niet benaderen.

In de browser-cache van mijn IE staat bijna een gigabyte aan gecacht materiaal. Een index is wel handig, met dat gammele filesystem van Microsoft. Zoeken op bestandsnaam zou te lang duren.

[..] Oud "nieuws", dus.
29-10-2001, 13:02 door Anoniem
Men leest bij Security.nl zelf waarschijnlijk het forum niet, anders had men ook kunnen weten dat dit achterhaald is.

Index.dat
Voor ruim 1 jaar geleden werd mij gevraagd waar deze gegevens opgeslagen worden, als je op het internet bent geweest.
Bij toeval onder DOS gekeken in de map Geschiedenis (terwijl onder Windows deze map leeg was). Hier kwam ik toch index.dat tegen.
Kijk je verder: C:GeschiedenisHistory.IE5MSHist012001052720010528 staat in elke map een index.dat. Heb je veel gebruik gemaakt van het internet, dan zijn deze bestanden groot. Maak je onder Windows je mappen leeg, dan worden deze bestanden ook weer kleiner.
Bekijk je deze bestanden met een Hex-editor dan zie je toch nog de adressen waar je zoal geweest bent.

Ted

P.S. Met een diskeditor het attribuut VOL weggehaald en zie: je kunt het gewoon wissen onder DOS. Na herstart, wordt opnieuw een index.dat aangemaakt maar dan wel een die helemaal schoon is van URL-adressen.

07-09- 2001


Last edited by ted on 07-09-2001 at 13:28
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.