@ 16-06-2015, 09:54 door Anoniem
Beste 'Collega'
Ander uitgebreid antwoord weglatende en proberend het wat korter te houden *, in herhaling vallen met weer het toelichten van argumenten heeft geen zin. Dan is het weer te lang om te lezen.
En ik ben geen reclame zuil.
Op puntjes..
(scherper neergezet) :
Ik ging met mijn reactie van 11:27 in op de essentie van het stuk. De essentie is namelijk wat de toegevoegde waarde van een AV tool is voor MacOS.
Nee dat doe je niet, de essentie is dat er een verkeerde voorstelling van zaken wordt gegeven.
Er is weinig Malware voor de Mac en dat wat voorkomt is voornamelijk Adware, iets dat Av scanners niet of maar matig aankunnen
(verwijderen).
En ja, ik en jarenlang een Mac gebruiker geweest (Macbook Pro). Een leuk product, maar niet beter dan andere producten.
Het feit dat je iets gebruikt betekent niet automatisch dat je ook zicht hebt op wat het kan en doet.
Met je eerdere opmerking over de mogelijke veiligheids maatregelen geef je niet aan daadwerkelijk kennis van OS X te hebben
(welke Mac je hebt doet er daarbij niet toe. De leukheidsfactor ook niet, gebruiksbookje ter beschikking van de baas om vooral Windows erop te gebruiken?).
De rest van je verhaal laat zich lezen als een verhandeling die er binnen deze context niet toe doet.
Nou, ja in zoverre wel omdat het een verzameling open deuren zijn die als gelegenheidsargumenten worden gebruikt het werkelijke onderwerp te vermijden. Altijd hetzelfde liedje.
En hier zit de crux. Geen OS is veilig. En het gebruik van applicaties voegt alleen maar onveiligheid toe. Immers brengt iedere applicatie vulnerablities met zich mee.
Nee, helemaal niet.
De crux is hooguit dat het een open deur van jewelste is om met een ubocht een discussie op een ander onderwerp te brengen.
Dan de applicatie smoes om verder van het onderwerp af te geraken.
Wat heb je eigenlijk aan een OS zonder applicaties?
Bestaat een Os niet per definitie uit een verzameling applicaties?
Maar goed, wat doet dat AV scannertje dan om mijn applicaties te beschermen?
Tegenvraag : Wat doet OS X om mijn applicaties te beschermen
(up to date houden?)Wat doet OS X aan zorgvuldigheids maatregelen bij het installeren van
(foute) applicaties?
Je laat
(vooralsnog) duidelijk merken nog geen basis
(security) kennis van OS X te hebben.
Concrete dreigingen?Kom maar op met daadwerkelijke aanwezige concrete dreigingen voor de Mac en niet de bijelkaar bedachte mogelijke dreigingen die zich maar niet of nauwelijks niet vertalen in daadwerkelijke dreigingen.
Want dat is nou juist het verhaal en strategie van verkopers, vergezichten creëren, in dit geval angstige onheilstijding vergezichten.
kijk maar.
Er is geen product verkrijgbaar (gratis of betaald) dat niet honderden / duizenden bugs, kwetsbaarheden of problemen heeft. Vele van deze kunnen misbruikt worden. Dit zowel direct als indirect.
Daar gaat een AV product mij ook niet tegen beschermen, onnodige bangmakerij.
Niet dat het als idee niet een punt van aandacht is, maar binnen deze AV context.. blab.
Ach, helaas, vragen naar wat die dreigingen dan zijn kan niet want
Ik ben werkzaam in de IT Security. Dit houdt in dat alles wat ik tijdens mijn werkzaamheden zie / hoor / ontdek binnenskamers blijft. Hiervoor heb ik en mijn bedrijf vele NDA's getekend en daar waar er geen NDA in plaats is betreft het beroepsethos.
Wat is dit ?!
"Selling products through obscurity arguments ?"Gelukkig maar dat anderen wel vrijheid van spreken hebben, gelukkig maar dat de hele security wereld erop duikt als er een Mac dingetje gevonden is
(nieuws!), daarna blijft er geen pers velletje papier of stukje it-webpage wit om erover te schrijven.
Tenzij het gaat over targeted attacks van westerse overheden, ja dan is het heel stilletjes.
Wat is het malware front stil..Nogmaals, er is Malware maar je komt het eigenlijk niet tegen bij normaal internet / computergebruik.
Ga je malafide sofware installeren of haal je die uit minder betrouwbare bron dan ben je beuwst risicovoiller bezig en loop je inderdaad misschien eventueel de kans dat je malware binnenhaalt.
Wat ook erg helpt is als je Tibetaanse monnik bent, werkt voor een NGO of misschien wel een dusdanig profiel hebt dat je onderwerp bent van staatsinteresse en bijbehorende attacks.
Dan is een AV scan best handig
(mits de definitie ervan bepaald is en is toegevoegd want dat kan ook even duren).
Kortom, Er is geen "veilig OS
Kortom, hoezo kortom?
De hele reactie is met dit soort dooddoeners een aaneenschakeling van argumenten en vergezichten die er binnen deze context niet toe doen.
Je gaat niet echt inhoudelijk in op een eerdere reactie en je hebt al helemaal niet zichtbaar onderbouwd waarop je eerdere idee van de relatieve veiligheid van OS X concreet is gebaseerd.
Licht het nou eens toe ; welke url's/ip adressen blokkeert Apple dan?
Op welke wijze? Ik kon ze even niet vinden onder OS X waar ik het dan zou verwachten.
Misschien keek ik eroverheen, jij op je beurt hebt nogal wat security mogelijkheden op de Mac niet genoemd en gemist anders had je eerdere uitspraak over de relatieve veiligheid van de Mac zeker niet zo geformuleerd.Mocht je nou nog eens een Apple tegen het lijf lopen.
Alsjeblieft, ga er een keer met iemand even achterzitten.
In het veld waar jij werkt moet je experts
(niet eens nodig) genoeg tegenkomen die je tijdens de lunch even bijspijkeren op de elementaire basis kennis OS X beveiliging.
Komt vast van pas bij een sterker verhaal in de sector bij wat je doet.
Toegift : toevallig tegengekomen leeslink dat raakt aan waar ik het over had.
Computerworld :
"Laat je geen poot uitdraaien door Mac-beveiligershttp://computerworld.nl/beveiliging/86496-laat-je-geen-poot-uitdraaien-door-mac-beveiligersWat een timing.
Tot slot, keep it
(first) simple!
Mijn 'kortom' behelst in de eerste plaats vooral
educatie! aangaande producten die je al gebruikt.
('In plaats van no-matter-what kostbare spulletjes opdringen' en app's voor app's voor app's te propageren bij irreële doomscenario talk).
Groet,
Mac T.s.
* Weer niet gelukt ;)