image

School VS lekt gegevens kinderen in PowerPoint-presentatie

zondag 21 juni 2015, 16:40 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse school heeft de privégegevens van kleuters en scholieren in een PowerPoint-presentatie gelekt. Tijdens de presentatie, die door de CTO van de school in 2011 werd gegeven, waren op een slide de foto's van zestien kleuters te zien, alsmede hun namen en telefoonnummers.

Op een andere slide werden de namen, leerlingnummers en leesscores van 145 "fourth-graders" (vergelijkbaar met groep 6, kinderen van 9-10 jaar) getoond. De presentatie werd later op een andere locatie getoond en belandde uiteindelijk op een federale overheidswebsite. Nadat een ouder de school in maart van dit jaar had gewaarschuwd werd de presentatie verwijderd. In april volgde een excuusbrief naar alle ouders toe, zo is nu bekend geworden, aldus de Washington Post.

In de brief stelt de school dat de PowerPoint-presentatie tegen de regels in niet was gecontroleerd. De chief technology officer verklaarde op één van de getroffen scholen dat ze niet wist dat de gegevens van echte leerlingen afkomstig waren. Daarnaast wist de CTO naar eigen zeggen niet dat de organisatie die de presentaties verzorgde het PowerPoint-bestand had geupload naar een website van het National Institute of Standards and Technology (NIST).

Reacties (4)
21-06-2015, 18:11 door karma4
Prachtig er is niets technisch lek.
Het lek is het onvoldoende kritisch kwalificeren van de inhoud en het te gemakkelijk vrijgeven en verspreiden door meerdere personen.
21-06-2015, 18:32 door Anoniem
Tja, dat krijg je als je te veel tijd stopt in allerlei kekke PauperPoint-effectjes en de inhoud gemakshalve vergeet.
21-06-2015, 19:47 door Anoniem
Je moet dus bij alles wat je "produceert"* zelf netjes nagaan of de informatie die je gebruikt kosher is en ervanuitgaan dat de inhoud veel breder verspreid gaat worden dan gedacht, of dat nu gebeurt of niet.


* powerpoint. blech.
23-06-2015, 00:19 door Eric-Jan H te D
Tot een bepaalde leeftijd lekken kinderen zelf ook behoorlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.