image

Man krijgt 13 jaar cel voor grootschalige datadiefstal in VS

woensdag 15 juli 2015, 12:16 door Redactie, 0 reacties

Een 25-jarige Vietnamese man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar wegens grootschalige datadiefstal. De man werd veroordeeld wegens het inbreken op de computers van Amerikaanse bedrijven, het stelen van persoonsgegevens en de verkoop van deze data aan andere cybercriminelen. In totaal zou het om de persoonsgegevens van 200 miljoen Amerikanen gaan.

De Vietnamees verkocht de gestolen gegevens vanuit zijn huis in Vietnam via allerlei marktplaatsen. Uiteindelijk werd hij door de Amerikaanse Secret Service opgespoord en aangehouden. De man bekende dat hij zeven jaar lang verschillende marktplaatsen had beheerd. Daarop werden namen, geboortedata, social security nummers en rekeningnummers verkocht, alsmede gestolen creditcardgegevens.

De gegevens had de man verkregen door bij Amerikaanse bedrijven in te breken. Met de verkoop van de data verdiende hij bijna 2 miljoen dollar. Uit onderzoek van de Amerikaanse Belastingdienst IRS blijkt dat met de gegevens van bijna 14.000 Amerikanen, die via de website van de man werden verkocht, is gefraudeerd. Het ging dan om frauduleuze belastingteruggaven die werden aangevraagd voor een bedrag van in totaal 65 miljoen dollar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.