image

Netwerkbeheerders doen security zelf om kosten te drukken

dinsdag 18 februari 2003, 10:57 door Redactie, 4 reacties

Waarom duizenden euro's uitgeven aan security produkten die veel werk vereisen en niet eens 100% veilig zijn? Dat was de reden voor een netwerkbeheerder van Rochester Midland om te kiezen voor een Linux oplossing. Hij moest een multisite IP Security gebaseerde VPN uitrollen, en vond Cisco, Check Point en Nokia geen oplosssing, omdat het management de kosten wilde drukken. De netwerkbeheerder gebruikte dan ook een aantal oude PC's samen met Free Secure/WAN, wat uiteindelijk veel geld scheelde.

Voor veel bedrijven is Linux dan ook een veilige en goedkope oplossing.

Reacties (4)
18-02-2003, 16:41 door Anoniem
"oude pc's"... Dus als het kapot gaat, welke engineer gaat dat repareren? :)

"freeswan"... Wat nou als de sysadmin ziek is en er is een storing wie moet dat gaan oplossen.

Producten kosten nou eenmaal veel geld, maar je krijgt wel zekerheid en ondersteuning.
18-02-2003, 19:22 door Anoniem
Ondersteuning??

I dont think so... halve dagen aan de telefoon hangen met een support engineer die je uiteindelijk achteraan in de queu smijt.

Er is geen beter support platform dan de OpenSource community waar je meteen honderden al dan niet duizenden mensen hebt die je dag en nacht hulp kunnen en willen bieden.

Neem FW1 van checkpoint, je betaald hier duizenden euro's voor terwijl je met IPtables en een goeie frontend precies hetzelfde kan. Daarnaast zijn er honderden mail lists en nieuwsgroepen waar je je vragen in kan stellen.
19-02-2003, 08:06 door Anoniem
Of je gaat naar zo'n zakelijk internet provider en je schaft een managed firewall aan. Uiteindelijk is dit ook erg goedkoop, het beheer en onderhoud word dan door de provider uitgevoerd 24x7.
19-02-2003, 09:20 door Anoniem
<quote> He had experience working with Linux from his college days, which helped when he had to configure and tweak the Linux software on the VPN PCs to get the Sangoma cards to work with the operating system. </quote>

Lekker secure en betrouwbaar zeg...

Nou ben ik geen fan van dure oplossingen hoor, maar als je management voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten moet je ze toch echt wel goed voorhouden dat het dus ook een echte houtje touwtje oplossing wordt. Wedden dat ze meer geld aan directie meubilair uitgeven dan aan netwerk security??
En wie krijgt de schuld als het mis gaat? Juist....

Kortom, dit soort cowboy oplossingen doen de open source community op de lange termijn ook geen goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.