image

Privacybril tegen gezichtsherkenning ontwikkeld

maandag 10 augustus 2015, 10:34 door Redactie, 3 reacties

Japanse wetenschappers hebben een bril ontwikkeld die gezichtsherkenning door digitale camera's en smartphones moet voorkomen. De bril gebruikt unieke hoeken en patronen op de lens die licht kunnen reflecteren of absorberen. De ontwikkelaars van de Privacy Visor (pdf), zoals de bril wordt genoemd, willen de privacy van mensen beschermen in een wereld waar smartphones automatisch zich op het gezicht van iemand kunnen richten, en waarbij de afbeeldingen vervolgens op grote schaal via sociale media worden gedeeld.

"We worden vaak verteld om onze persoonlijke informatie niet met anderen te delen, maar ons gezicht is ook een vorm van een ID", aldus professor Isao Echizen tegenover de Wall Street Journal. Bij tests bleek de privacybril gezichtsherkenning door smartphones in 90% van de gevallen te voorkomen. De bril biedt voldoende zichtbaarheid om doorheen te kijken, maar kan voor problemen tijdens het fietsen of rijden zorgen.

Volgens Echizen is de bril vooral bedoeld voor drukke gebieden waar mensen foto's maken. De bril kan ook opnames door beveiligingscamera's voorkomen, maar volgens de professor is dit geen probleem. De politie beschikt namelijk ook over andere middelen om iemand te identificeren, zo merkt hij op. De Privacy Visor moet volgend jaar juni verschijnen en zal zo'n 220 euro kosten. Twee jaar geleden werkt Echizen nog aan een ander model van de privacybril.

Image

Reacties (3)
10-08-2015, 10:46 door Anoniem
ALs ze er ook nog een aantal kekke modelletjes van maken dat weet ik wel een afzetmarkt. Eerst maar eens kijken of zo? bril echt werkt.
10-08-2015, 15:00 door Anoniem
als ik dit artikkel mag geloven is deze bril alleen voor vrouwen.
en bedoelen ze met ogen niet die ogen waar je mee kijkt.

http://www.zdnet.be/article/138466/borsten-verraden-anonymoushacker/
12-08-2015, 21:44 door Eric-Jan H te D
Elke dag een andere bril? Of een witte brillen plan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.