image

VS spendeert 133 miljoen dollar aan ID-bescherming na hack

woensdag 2 september 2015, 14:14 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben een contract van 133 miljoen dollar afgesloten met een bedrijf dat miljoenen Amerikanen tegen identiteitsdiefstal moet beschermen. Het gaat om 21,5 miljoen Amerikanen van wie de gegevens bij het Office of Personnel Management (OPM) werden gestolen.

De overheidsinstantie, die verantwoordelijk is voor het screenen van ambtenaren, werd twee keer gehackt. Bij de eerste inbraak bleken de gegevens van 4,2 miljoen ambtenaren te zijn buitgemaakt. Tijdens het onderzoek naar deze inbraak werd de tweede inbraak ontdekt, waarbij veel meer gegevens waren buitgemaakt. Daarnaast ging het ook om zeer gevoelige gegevens die ambtenaren op de screeningsformulieren moesten invullen, zoals psychische problemen, drugs- en alcoholgebruik, aanhoudingen door politie, faillissementen en gebruikersnamen en wachtwoorden. In juli werd duidelijk dat bij deze tweede inbraak de gegevens van 21,5 miljoen Amerikanen zijn gestolen.

In een verklaring laten het OPM en het Amerikaanse ministerie van Defensie weten dat ze het bedrijf Identity Theft Guard Solutions hebben ingeschakeld om kredietmonitoring, identiteitsmonitoring, identiteitsdiefstalverzekering en identiteitshersteldiensten voor een periode van 3 jaar te regelen. De afgesloten diensten gelden voor alle 21,5 miljoen mensen alsmede hun minderjarige kinderen. Vanwege het incident besloot de directrice van het OPM op te stappen. De plaatsvervangend directrice zegt de zorgen en frustraties van de mensen te begrijpen, aangezien ook haar eigen gegevens zijn buitgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.