image

Nieuwe e-mail zwendel gericht op AOL gebruikers

vrijdag 28 februari 2003, 10:33 door Redactie, 1 reacties

America On-Line gebruikers zijn hun online leven niet meer zeker lijkt het. Voor de zoveelste keer in korte tijd is een er een e-mail zwendel ontdekt waarbij AOL gebruikers het doelwit zijn. Dit keer krijgen AOL gebruikers een e-mail waarin ze een bevestiging van een bestelling krijgen. Klikt men op de link in de e-mail, dan wordt er gevraagd om de gegevens van hun AOL account. (The Register)

Reacties (1)
28-02-2003, 10:42 door Anoniem
Een oude truc. Ook in het niet zo verre verleden werden bedrijven in Nederland met een fax-zwendel geconfronteerd. Hier moest ook "even snel een handtekening" worden gezet "voor een orderbevestiging". Natuurlijk kwamen die faxen binnen op het moment dat de sluitingstijd naderde, zodat er zonder nadenken en even snel een handtekening kon worden gezet. Snelle handtekeningen-zetters werden dan getrakteerd op een vermelding in een of andere obscure gids (waar niemand geinteresseerd in was). Het gevolg: men was zeer veel geld kwijt.

Het is dus ALTIJD oppassen geblazen, indien men dit soort "orderbevestigingen" binnen krijgt, of dit nu per fax is of per e-mail.

Gij zijt dus allen gewaarschuwd!

Gerry.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.