image

Ripe Amsterdam slachtoffer Ddos-aanval

vrijdag 28 februari 2003, 11:55 door Redactie, 4 reacties

Ripe NCC, de Europese beheerder van internetadressen, kreeg gistermiddag een Ddos-aanval te verduren. Ruim twee uur lang was de dienst amper functioneel.

Ripe Amsterdam, een van 's werelds vier erkende kantoren voor domeinregistratie, was gisteren tussen 2 uur en 4 uur 's middags amper tot geheel niet te bereiken. De Ripe-homepage, de Whois-database, de DNS-server en de FTP-server waren niet te gebruiken als gevolg van een gedistribueerde ping-aanval. Boeven stuurden immense hoeveelheden verzoeken aan de servers, waardoor deze de last niet meer aankonden en op zwart gingen. (Planet)

Reacties (4)
28-02-2003, 12:22 door Anoniem
Domeinregistratie?

Die mensen houden zich bezig met netten, het meest essentiële onderdeel van het internet: simpel gezegt het toewijzen van IP-addressen.

De overigen naast RIPE (Europa) zijn trouwens ARIN (Noord-Amerika), APNIC (Asia & Pacific) en LACNIC (Latijns-Amerika).
28-02-2003, 22:16 door Anoniem

Die mensen houden zich bezig met netten, het meest essentiële onderdeel van het internet: simpel gezegt het toewijzen van IP-addressen.
[/B]
het staat er inderdaad zeer knullig, maar strikt genomen zijn cidr netwerken ook domainen, dus dat klopt wel. beter was het geweest op ripe een rir te noemen.
01-03-2003, 20:02 door Anoniem
boeven?
03-03-2003, 00:53 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
boeven?
Heel vervelende flauwe mensen stuurden grote hoeveelheden verzoeken aan hun computers. Dit waren er zoveel waardoor deze het niet meer aankonden en bezweken.

Καλα;

Μπας
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.