Originally posted by Unregistered
1)Ik vraag me af waar nu al die lui blijven met hun massale kritiek op het pakket. Goh, is het misschien omdat er dit keer geen Microsoft boven staat?
2)Als ik kijk naar de kritiek op de IIS-lekken denk ik dat het voor sommige mensen (lees: unix-fanaten) wel heel erg makkelijk (en de trend) is om af te geven op producten van Microsoft.
3)Maar bedenk wel dat deze producten massaal worden gebruikt over de hele wereld, daardoor komen fouten ook sneller aan het licht (logische conclusie toch?).
4)En weet je waarom de meeste grote bedrijven nog steeds kiezen voor Microsoft-producten? Omdat de software vaak meer naar de klant is ontwikkeld dan de vele unix-varianten (waar je vaak een unix-specialist voor nodig hebt om die te beheren), en de klant (vooral bij grote multinationals) wil nou eenmaal een software-pakket wat makkelijk te beheren is.
5)Wat ik wil zeggen is: Maak voor een unix-variant maar eens een
pakket wat net zo makkelijk en massaal kan worden gebruikt als de producten van Microsoft. Dan zullen we eens kijken of er niet net zoveel security-holes worden gevonden.
6)(De vraag is trouwens wel of je een unix-product WIL maken wat net zo makkelijk kan worden gebruikt, de verschillende unix-varianten zijn op dit moment namelijk wel geschikt om te gebruiken in beveiligde omgevingen.)
7)Laatste opmerking: ik ben géén sales-mannetje van Microsoft, maar gewoon een security-specialist die op het één en ander een realistische kijk probeert te hebben.
Groeten!
Johan
1) Als je beter had gelezen staat er reeds niet bepaald ongezouten critiek waar verder weinig op aan te vullen is;
2) Neen, dat is niet gemakkelijk, dat komt door de stortvloed aan lekken, exploits en vulnerabilities van Microsoft producten, nog afgezien van the lack of interoperability;
3) Je bent niet echt op de hoogte, Microsoft wordt nog voor geen 28% vertegenwoordigd bij e-toepassingen dat niet zo massaal kan worden genoemd;
4) Microsoft producten zijn niet naar de klant ontwikkeld maar naar eigen beeld en door eigen PR door de strotten van mensen geduwd en geforceerd behoeften te creeeren waarbij ze onderwijl geen oog hebben voor de veiligheid van hun eigen customers met onergonomische trage onveilige en niet-interoperabele pakketten als gevolg. De kracht van bijvoorbeeld van Unix herleide systemen is juist het omgekeerde: en bieden de klant alle flexibiliteit die het zich kan wensen, men kan het geheel naar zijn hand zetten. Ook systemen als OS/2 behoren tot die cathegorie, ook op het gebied van industriële en mission-critical toepassingen.
5) Het zal je wellicht verbazen maar de meerderheid der Microsoft-gebruikers zijn GEEN vinders van security-holes, maar gewoon recht-toe-recht-aan invoervolk die je net zo goed achter een terminal kan zetten; Gezien het huidige segment van Unix-gelieerde systemen zich vrijwel volledig bij 'professionals' bevindt, zou je zeggen dat deze systemen een hogere graad van controle kennen maar blijven in verhouding de aantallen nieuwe exploits matig. Dat is ook niet zo wonderlijk, Unix is namelijk vanuit oogpunt van security on-scratch ontworpen en opgebouwd;
6) Waarom niet? Unix-gelieerde systemen lenen zich daar uitstekend voor;
7) Misschien dat je je realistische kijk wat realistischer kunt doen verworden , je zal het ongetwijfeld goed doen als salesmannetje :)
Aanvullend kan ik melden niet geheel tegen Windows te zijn. Ik ben noch pro Unix, OS/2, Windows or whatever: Voor elk systeem zijn er geschikte en minder geschikte toepassingen. Windows is bijvoorbeeld bij mensen thuis erg op zijn plaats: leuke kleurtjes, geluidjes, beetje internetten, chatten en e-mailen, wat multimedia en spelletjes. OS/2 leent zich daar bijvoorbeeld niet bepaald voor en zie ik net zo min dergelijke mogelijkheden bij Solaris om nog maar een voorbeeld te noemen.