image

Gegevens 225.000 Nederlanders gestolen bij VTech-hack

woensdag 2 december 2015, 09:40 door Redactie, 3 reacties

Bij de hack van de Chinese speelgoedfabrikant VTech zijn de gegevens van zo'n 225.000 Nederlanders gestolen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het gaat om de accounts van ruim 100.000 ouders en de profielen van bijna 125.000 kinderen. In totaal werden 4,8 miljoen accounts van ouders en 6,4 miljoen gerelateerde kinderprofielen buitgemaakt. De kinderprofielen bestaan uit naam, geslacht en geboortedatum.

In het geval van de ouders gaat het om e-mailadressen, geheime vraag en antwoord voor het resetten van wachtwoorden, IP-adres, downloadgeschiedenis en versleuteld wachtwoord, zo laat de speelgoedfabrikant in een FAQ op de eigen website weten. Verder werden ook profielfoto's van kinderen, berichten die ouders en kinderen via de Kid Connect-dienst hadden uitgewisseld en niet waren aangekomen en forumberichten buitgemaakt, alsmede verkoopstatistieken.

Hoe de aanvaller de gegevens wist te stelen laat VTech niet weten. Experts stelden dat de speelgoedfabrikant grote beveiligingsfouten had gemaakt. VTech stelt dat de eigen database niet zo goed beveiligd was als het geval had moeten zijn. Wel zijn er inmiddels aanvullende beveiligingsmaatregelen genomen.

Reacties (3)
02-12-2015, 10:50 door Anoniem
put kalf verdronken dempen
02-12-2015, 11:53 door Anoniem
... het was zeker kinderspel ?
02-12-2015, 22:34 door Anoniem
99.999 ouders zeiden dat ze toch niets te verbergen hadden... Vandaag een 'jankende' collega dat zijn gegevens en die van z'n kinderen gehackt zijn en sprak er schande van dat VTech zo slecht beveiligd is. Dezelfde collega die altijd zit te 'janken' als hij er op aangesproken wordt dat zijn informatiesystemen niet voldoen aan de afgesproken security baseline. Is lastig, kost geld, geen tijd voor, wat valt hier nou te halen, dat is niet mijn verantwoordelijkheid, etc etc. En nu zijn jouw privé gegevens gehackt, misschien morgen wel die van onze klanten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.