Gebruikers van de virtual reality-bril Oculus Rift hoeven zich geen zorgen over hun privacy te maken, zo heeft een topman van fabrikant Oculus tegenover de pers laten weten. Aanleiding is het privacybeleid van Oculus, dat eigendom van Facebook is. In het privacybeleid staat dat locatiegegevens van gebruikers, waaronder hun bewegingen, automatisch worden doorgestuurd en met derde partijen kunnen worden gedeeld.
Aanleiding voor de Amerikaanse senator Al Franken om Oculus om opheldering te vragen. Zo wil hij weten hoe het bedrijf van plan is om de locatiegegevens van gebruikers te beschermen. "Ik vind dat Amerikanen een fundamenteel recht op privacy hebben", aldus Franken in zijn brief aan Oculus. Gebruikers moeten volgens hem dan ook worden geïnformeerd over welke gegevens precies worden verzameld en hoe die worden gebruikt en door wie. Alleen zo kunnen gebruikers een geïnformeerde keuze maken.
"We zullen alle vragen beantwoorden", zo liet Jason Rubin, hoofd wereldwijde studio's van Oculus, tijdens een interview met journalisten weten, aldus de Associated Press. "Het is een nieuw medium. Mensen willen weten hoe het zit. Ze hebben het recht om vragen te stellen en die zullen we beantwoorden. Geen probleem." Volgens Rubin zullen de antwoorden gebruikers duidelijk maken dat ze zich geen zorgen hoeven te maken.
Eerder reageerde het bedrijf al op vragen over de band met Facebook. "Op dit moment delen we nog geen informatie met Facebook. We hebben nog geen advertenties en de Oculusgegevens worden niet door Facebook voor advertenties gebruikt", aldus een reactie tegenover UploadVR. Het bedrijf zou de locatiegegevens en bewegingen verzamelen om gebruikers een betere ervaring te geven. De Oculus Rift kost 699 euro en laat gebruikers virtual reality ervaren.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.