image

Politie vroeg Apple om informatie over 341 toestellen

dinsdag 19 april 2016, 09:48 door Redactie, 0 reacties

De Nederlandse politie heeft Apple in de tweede helft van vorig jaar om informatie over 341 Apple-toestellen gevraagd, zo blijkt uit het nieuwe transparantierapport van het techbedrijf (pdf). Het ging in totaal om 39 verzoeken die op 341 toestellen betrekking hadden.

Zestien van de verzoeken werden door Apple ingewilligd. Volgens Apple gaan de meeste verzoeken over gestolen of verloren toestellen. In de eerste helft van 2015 werden nog 25 verzoeken ingediend waarbij informatie over 85 toestellen werd gezocht. In die periode werden twaalf verzoeken gehonoreerd.

Naast informatie over toestellen zocht de politie ook informatie over Apple-accounts. In de tweede helft van 2015 ging het om dertien dataverzoeken die op 13 Apple-accounts betrekking hadden. In vijf gevallen werden gegevens overhandigd. In de eerste helft van 2015 kwamen nog drie verzoeken binnen die informatie over drie accounts verzochten. In één geval besloot Apple toen informatie te overhandigen.

Daarnaast ontving Apple in de tweede helft van vorig jaar ook nog drie noodverzoeken van de politie. Het gaat dan om dataverzoeken die in noodgevallen worden gedaan, bijvoorbeeld om iemands leven te redden of lichamelijk letsel te voorkomen. In de eerst helft van 2015 ging het nog om één noodverzoek.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.