image

Chat-app Viber voegt end-to-end-encryptie toe

dinsdag 19 april 2016, 17:37 door Redactie, 1 reacties

De populaire chat- en VoiP-app Viber, die naar eigen zeggen meer dan 600 miljoen gebruikers heeft, gaat alle gesprekken via end-to-end-encryptie versleutelen. Dat hebben de ontwikkelaars vandaag laten weten. Via Viber kunnen gebruikers met elkaar chatten en bellen.

Door het toevoegen van encryptie hebben gebruikers volgens Viber de zekerheid dat hun berichten niet worden onderschept, of het nu om groeps- of één-op-ééngesprekken gaat en ongeacht het platform. Het enige dat gebruikers moeten doen is de laatste Viber-versie gebruiken. Vervolgens zal de chat-app laten zien als het gesprek is versleuteld.

Gebruikers krijgen een grijs slot te zien als het gesprek wordt versleuteld. Het is daarnaast ook mogelijk om contacten handmatig te authenticeren. In dit geval zal het slot groen worden. Het uitrollen van de encryptie zal de komende twee weken plaatsvinden. Naast de aankondiging van encryptie heeft Viber vandaag ook "Hidden Chats" onthuld. Via deze optie kunnen gebruikers bepaalde gesprekken in het hoofdscherm verbergen, zodat alleen de gebruiker weet dat ze bestaan.

Reacties (1)
19-04-2016, 17:48 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-04-2016, 17:54
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.