image

ING verwijdert handtekening raadslid uit phishingmail

woensdag 20 april 2016, 15:20 door Redactie, 5 reacties

Een screenshot van een phishingmail op de website van ING waarin de handtekening van het Bergeijkse raadslid Bart Verhagen stond is door de bank aangepast. Begin deze week ontdekte Verhagen dat er een phishingmail rondging waarin zijn naam en handtekening stonden vermeld.

ING heeft op de eigen website een aparte pagina waar het klanten voor phishingmails waarschuwt. Hiervoor heeft de bank verschillende screenshots van phishingmails gemaakt. De phishingmail met de naam van Verhagen blijkt al sinds vorig jaar oktober rond te gaan. Volgens de bank is het voor het eerst dat internetoplichters voor een phishingmail een bestaande handtekening gebruiken. Na te zijn ingelicht heeft de bank de handtekening uit het voorbeeld op de website verwijderd.

Het is nog altijd onbekend hoe de handtekening in handen van de internetcriminelen kwam. "Ik schrok me suf", zegt Verhagen tegenover het Eindhovens Dagblad. "Werkelijk unheimisch om daar je eigen krabbel te zien staan. Hoe komen ze eraan, vraag je je af. Zo ver gaan criminelen dus al." Hij hoopt dat de politie een poging wil wagen om de daders te achterhalen. Het VVD-raadslid gaat daarnaast ook aangifte bij de politie doen.

Reacties (5)
20-04-2016, 18:53 door Anoniem
Zou deze titel niet beter zijn? "ING vist handtekening raadslid uit phishingmail"? :-)
20-04-2016, 21:23 door Anoniem
"ING verwijdert handtekening raadslid uit phishingmail" zou dus
"ING verwijdert handtekening raadslid uit phishingmail-voorbeeld op eigen site" moeten zijn.

Of hebben ze de hostingpartij waar de handtekening stond ook gevraagd die offline te halen zodat deze niet in de phishingmail meer stond.
20-04-2016, 22:05 door Anoniem
Hoe komen ze eraan, vraag je je af
Het kost niet veel moeite om die vraag te beantwoorden. Welke slimme internet ondernemer plaatst zijn echte handtekening op zijn eigen website? En dan vreemd opkijken dat criminelen die bij een zelfde naam gaan gebruiken die ze al sinds minimaal juli 2015 (dus niet oktober ING, kijk eens bij fraudehelpdesk op hun site) onder de phishingmails zetten als medewerker Afdeling Internetbeveiliging. Net als bij phishingmails van ASN bank trouwens. Uit niets blijkt dat de phishers de naam vanwege de persoon gekozen hebben die zijn handtekening liet slingeren.
21-04-2016, 09:26 door Anoniem
Dit nieuws heeft wel een hoog radio Bergeijk gehalte.
22-04-2016, 07:42 door Anoniem
Artikel geeft in eerste instantie een verkeerde indruk. het is uiteindelijk de crimineel die misbruik maakt van deze handtekening. Eenieder hiervoor waarschuwen zoals de ING in eerste instantie heeft gedaan is begrijpelijk. Net als de website van de fraudehelpdesk gaat het daarbij om elkaar te waarschuwen. De handtekening is reeds al in de roulatie gebracht voor criminele activiteiten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.