image

Consumentenbond: te weinig informatie over Android-updates

dinsdag 10 mei 2016, 11:03 door Redactie, 5 reacties

Eigenaren van een Android-smartphone krijgen van fabrikanten te weinig informatie over updates, zo claimt de Consumentenbond. De Consumentenbond keek vorige maand op de websites van Smartphonefabrikanten of zij hun klanten informeren over hoe lang ze hun smartphones updaten.

Daaruit blijkt dat fabrikanten vaak onduidelijk zijn over welke periode ze toestellen blijven ondersteunen met updates en geen enkele fabrikant garandeert updates. General Mobile, HTC, Huawei en LG geven heel beperkt informatie over updates en die informatie is lastig te vinden. Samsung geeft wel aan tot wanneer ze verschillende typen smartphones zullen updaten, maar ook die informatie is moeilijk te achterhalen. Sony geeft de meest duidelijke en vindbare informatie, maar laat achterwege hoe lang de smartphones ondersteund blijven.

De Consumentenbond vindt dat fabrikanten hierover veel duidelijker moeten zijn, zodat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken voor een smartphone. Uit eerder onderzoek bleek al dat het merendeel van de Android-smartphones niet over de nieuwste versie van het besturingssysteem beschikt.

Image

Reacties (5)
10-05-2016, 12:20 door Anoniem
Gaan we dit ook doen voor auto's ?
Als ik nu een VW koop, heb ik maar 5 jaar onderdelen.
Voor mijn Subaru van 20 jaar oud kan ik nog steeds fabrieksonderdelen van krijgen binnen 48 uur.

En dan bedoel ik niet aftermarked yoki-doki spul of zelfs TWEEDE HANDSE spullen zoals de meeste VW garages doen (als ze al wat repareren).

Auto's moeten minstens 15 jaar mee kunnen, een Smartphone is eigenlijk na 3 jaar wel end-of-life.
Waarom moet er zo gemiept worden op android?
Zijn ze bij de consumentenbond Apple fans?

Hebben ze onlangs not platenspelers getest met transportschroeven vast, of MP3 GSM's afgekeurd omdat er geen nederlandse handleiding bij zat omdat ze die zelf in de UK gekocht hadden omdat ie nog niet in Nederland uit was?
Hebben ze nog ouders onlangs de stuipen op het lijf gejaagd omdat ze riepen dat kinderen met giftig speelgoed speelden? Wat bleek dat het een oepsie was van een buitenlandse zusterorganisatie? Of testen over VW betrouwbaarheid, waarbij later bleek dat de man van ADAC de statistieken voor Volkwagen met 2 komma's !!! verschoven had?

Consumentenbond = prutsers.

Wat wel goed is om te zien wat het beste product is, dat is namelijk NOOIT het best geteste product.
10-05-2016, 12:36 door Anoniem
Grappig dat ze vergeten dat de Nexus series bij o.a. Huawei, Motorola en LG direct updates krijgen en minstens 1 keer per maand een roll-up.
staat ook niet in hun lijstje op hun site en ook niet op hun forum...
zijn gewoon android bashers..
11-05-2016, 07:45 door Anoniem
Door Anoniem: Grappig dat ze vergeten dat de Nexus series bij o.a. Huawei, Motorola en LG direct updates krijgen en minstens 1 keer per maand een roll-up.
staat ook niet in hun lijstje op hun site en ook niet op hun forum...
zijn gewoon android bashers..

Weet u of de samsung galaxy S5 updates krijgt?
ik wil overstappen van de S3 naar de S5.

Krijgt de galaxy serie uberhaupt updates?
11-05-2016, 09:58 door Anoniem
Weet u of de samsung galaxy S5 updates krijgt?
ik wil overstappen van de S3 naar de S5.

Krijgt de galaxy serie uberhaupt updates?

Voor een langere ondersteuning kan je beter naar de S6 gaan. De S5 loopt al weer 2 modellen achter en zal niet lang meer worden ondersteund vermoed ik
11-05-2016, 14:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Auto's moeten minstens 15 jaar mee kunnen, een Smartphone is eigenlijk na 3 jaar wel end-of-life.
Waarom moet er zo gemiept worden op android?
Zijn ze bij de consumentenbond Apple fans?

Ik ben geen voorstander van de consumentenbond en kan zo ook wat missers opnoemen. Maar wat wel redelijk is, als een smartphone een levensduur heeft van 3 jaar, dan moet voor het OS op dat toestel ook voor 3 jaar security updates worden gegarandeerd. Er staat tegenwoordig heel veel persoonlijk spul op, wordt gebruikt voor bankzaken en wordt zelfs de pinpas. Dus je moet wel zeker zijn, dat ontdekte lekken worden gedicht.

Anders leg je alle kostbaarheden zomaar te grabbel.

De vragen worden voor Apple en Windows niet gesteld, omdat die een andere policy hebben. Die toestellen worden dus ook regelmatig geupdate.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.