@Ageless: leuk idee!
- Ik heb stomme fouten gemaakt in software die ik zelf heb geschreven.
- In de eerste artikelen die ik schreef voor het tweemaandelijkse blad ST [1] maakte ik nog veel taalfouten (zoals "ik wordt"). Stom, want ik ben niet taalblind o.i.d.
- Hoewel ik tijdens onderzoeken en beheertaken veel aantekeningen en screenshots maak, ontdek ik regelmatig, als ik deze later terugkijk, dat ik belangrijke zaken heb gemist, de datum en tijd ben vergeten te vermelden of screenshots iets anders blijken te bevatten dan bedoeld.
- Ik ben ontzettend boos op mezelf als ik een belangrijk document heb opgeslagen en verspreid zonder het versienummer en/of wijzigingshistorie te hebben geüpdated (wat een vreselijk woord is dat toch), de inhoudsopgave te hebben laten bijwerken of te zoeken naar defect geraakte velden (error: reference not found). Helaas doe ik dit af en toe :-(
- Ik heb, meerdere keren, met Ctrl-Alt-Del proberen in te loggen op een Linux mailservertje dat ik beheerde (met shutdown + reboot als gevolg).
- Mijn zelfgeschreven syco.exe (SYnchronizing COpy, deze heet in werkelijkheid, sinds 1999, nog steeds sycobeta.exe), een soort rsync voor NTFS, laat
zonder de parameter
/X slechts
zien wat er zou gebeuren als je een destination directory tree identiek maakt aan een source tree. Syco begint met
deleten van bestanden en mappen in de destination tree waarvan de "originelen" niet (meer) in de source tree staan, om te helpen voorkomen dat gedurende het proces de destination drive volraakt. En dat deleten gaat, zonder kinderachtige vliegende icoontjes in de GUI en door het bypassen van de trashcan, bloedsnel (ideaal om een directory tree -zonder irritante vragen tussendoor- te deleten, zelfs met "niet te verwijderen" bestanden en mappen, ongeacht permissies, door een lege map als source te gebruiken).
In de haast heb ik wel eens source en destination verwisseld en meteen /X gespecificeerd toen ik een kopie van C:\ naar een back-up schijf wilde synchroniseren (overigens op de PC van een ander). Aangezien de gebruiker bijna nergens schrijfrechten had op C: en een roaming profile gebruikte, bleef de scade gelukkig beperkt en kon ik die zelf herstellen.
- Ik heb (sjeemig da's al ruim 30 jaar geleden) de CPU in mijn Commodore 64 opgeblazen. Deze was aangesloten op een TVtje zonder randaardestekker maar met stevig ontstoorfilter, waardoor de "nul" van de antenneingang rond de 110V zweefde. Toen ik met de, wel geaarde, "nul" aansluiting van mijn oscilloscoop, op de connector aan de achterzijde van de C64, per ongeluk
de reset ingang van de CPU aanraakte, bleek het spanningsverschil voldoende om een kennelijk dusdanig destructief stroompje te laten lopen dat de CPU zich in "permanente reset mode" begaf, naar de eeuwige jachtvelden vertrok zeg maar.
- Ik twijfel er wel eens aan of ik, uiteindelijk, in het juiste vak ben beland. Zolang alles goed gaat vindt men dat je best ook allerlei andere taken kunt uitvoeren (liefst fulltime). Ongetwijfeld zullen, bij -onverhoopt- optredende problemen, dezelfde personen zich afvragen waarom jij die niet hebt kunnen (helpen) voorkomen. Ik werk vandaag exact 9 jaar bij mijn huidige werkgever en heb daar verschrikkelijk veel geleerd en meestal met veel plezier gewerkt, maar de laatste paar jaar zit de klad er een beetje in (ondanks momenteel een hele leuke klus). Wellicht had ik eerder m'n conclusies moeten trekken...
[1]
http://atarist.home.xs4all.nl/images/stst.gif