image

Onderzoekers monitoren verdachte Twitter-links tijdens EK

dinsdag 14 juni 2016, 16:32 door Redactie, 2 reacties

Een 'intelligent systeem' van onderzoekers houdt tijdens het EK-voetbal in Frankrijk vele duizenden verdachte links op Twitter in de gaten. Het systeem van onderzoekers van de Universiteit van Cardiff is ontwikkeld om allerlei links in tweets controleren die over het EK gaan.

Er is bewust voor het EK gekozen vanwege het grote aantal tweets dat gedurende het toernooi wordt verstuurd. Volgens de onderzoekers is het ook een geschikt moment voor cybercriminelen om kwaadaardige links te verspreiden. Het gaat dan met name om links die internetgebruikers via 'drive-by downloads' willen infecteren. Dit zijn kwaadaardige of gehackte websites die bezoekers via beveiligingslekken automatisch en ongemerkt met malware proberen te infecteren.

Het systeem is eerder al tijdens het WK-cricket en de Superbowl ingezet en zou op dit moment malware-aanvallen met 89% nauwkeurigheid kunnen detecteren. "We proberen systemen te maken die opsporingsdiensten kunnen helpen bij het maken van beslissingen in een steeds veranderend cybersecuritylandschap. Social media voegt een geheel nieuwe dimensie aan netwerkbeveiligingsrisico's toe", zegt Pete Burnap, de hoofdwetenschapper die het onderzoek leidt.

Reacties (2)
15-06-2016, 09:40 door Anoniem
Het gaat dan met name om links die internetgebruikers via 'drive-by downloads' willen infecteren. Dit zijn kwaadaardige of gehackte websites die bezoekers via beveiligingslekken automatisch en ongemerkt met malware proberen te infecteren.
'Drive-by downloads' zijn geen kwaadaardige of gehackte websites, dit zijn 'tools' die hiervoor worden gebruikt. Beter zou zijn: "Dit wordt gedaan via kwaadaardige of gehackte websites die...." of "Kwaadaardige of gehackte websites proberen bezoekers via beveiligingslekken automatisch.....".
15-06-2016, 12:23 door Anoniem
Eigenlijk is het eerder zaak dat mensen zelf leren ingekorte links hun doel na te lopen... voordat dat de gang van zaken is blijft het dweilen met de kraan wijd open.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.