image

Safari 10 gaat Flash Player standaard uitschakelen

woensdag 15 juni 2016, 12:10 door Redactie, 2 reacties

In Safari 10 zal Flash Player standaard worden geblokkeerd, zo heeft een engineer van Apple aangekondigd. De nieuwste versie van Apples browser zal websites straks laten weten dat populaire plug-ins zoals Flash Player, Java, Silverlight en QuickTime niet aanwezig zijn. In het geval een website bijvoorbeeld video's via Flash en html5 aanbiedt, zullen de video's automatisch via html5 worden afgespeeld.

Ondersteunt de website geen html5, dan krijgt de Safari-gebruiker een melding van de website dat hij Flash Player moet installeren. Als de gebruiker op deze melding klikt laat Safari weten dat de plug-in al aanwezig is. De gebruiker kan vervolgens aangeven dat Flash Player voor alleen deze keer of altijd op de betreffende website moet worden ingeschakeld. Voor andere plug-ins zal dit ook gelden. Gebruikers kunnen daarnaast via de instellingen van Safari aangeven welke plug-ins zichtbaar voor websites moeten zijn en welke automatisch moeten worden geactiveerd. Safari 10 zal later deze herfst verschijnen.

Image

Reacties (2)
15-06-2016, 15:33 door [Account Verwijderd]
Uitstekende actie.
Snap alleen niet waarom het ook energiebesparend is.
Nu de andere browsers nog, en het uitfaseren van Flash komt steeds een stapje dichterbij.
15-06-2016, 15:49 door Anoniem
Door Aha: Uitstekende actie.
Snap alleen niet waarom het ook energiebesparend is.
Nu de andere browsers nog, en het uitfaseren van Flash komt steeds een stapje dichterbij.

Flash laat de boel koken door het hoge energie verbruik.
Al in 2010 door Steve Jobs in een legendarische open brief aangekaart waarom Flash niet langer op iDevices werd toegelaten.
Voor mobile gooide Adobe dan ook niet zo veel later de Flash techniek de handdoek in de ring.

Over de nadelen van Flash is iedereen het tegenwoordig wel in hoge mate eens, Jobs kreeg wat dat betreft, veel later, (postuum) alsnog gelijk.

Link open brief Steve Jobs :
https://www.apple.com/hotnews/thoughts-on-flash/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.