image

Security Windows Server 2003 krijgt gemixte recensies

maandag 5 mei 2003, 09:43 door Redactie, 1 reacties

De security van Microsoft's nieuwe Windows Server 2003 ontving gemixte recensies van security solution providers. Het nieuwe O.S. zou "out of the box" veiliger moeten zijn dan voorgaande edities van Windows. Zo zijn er nu templates die security functies automatiseren en staan veel services standaard uit. Toch voorziet men ook problemen met nieuwe services zoals .NET en Web services, welke nog niet volledig worden begrepen door de gebruiker waardoor het fout configureren een mogelijkheid is. Vanwege de nieuwigheid is Windows Server 2003 voorlopig een veilige keuze, aangezien de hacker gemeenschap nog geen tijd heeft gehad om het OS te bestuderen. (CRN)

Reacties (1)
05-05-2003, 12:23 door Anoniem
.....Vanwege de nieuwigheid is Windows S erver 2003 voorlopig een veilige keuze, aangezien de hacker gemeenschap nog geen tijd heeftgehad om het OS te bestuderen....

MMM een nietszeggende opmerking uit t boekje 'wat de boer niet kent dat eet hij niet' of 'security through obscurity'

Een OS is dus veilig omdat t nog niet verspreidt genoeg is. Als ik me niet vergis is Win2k3 een voortborduursel op WinNT/Win2k techniek en gezien de beschikbaarheid van beta's in diverse binairies -groups en warez websites zal de 'onbekendheid' ras afnemen.

Het is dus geduld tot de eerste werkende exploit er is maar dan is de uitspraak dat t OS velig is veel te bout.

mijn euro centje
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.