image

Websites die pdf naar doc omzetten kunnen malware toevoegen

dinsdag 13 september 2016, 13:11 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 13-09-2016, 17:05

Op internet zijn verschillende websites te vinden die documenten naar een ander formaat omzetten, zoals pdf naar doc, maar dit is niet zonder risico. Daarvoor waarschuwt Rob VandenBrink, handler bij het Internet Storm Center. VandenBrink kreeg het verzoek van zijn vrouw om een pdf-document naar een docx-bestand om te zetten. Op internet kwam hij meerdere gratis "converters" tegen die dit konden doen.

Drie van de vijf converters die werden getest bleken kwaadaardige code aan het document toe te voegen, namelijk een exploit van de Angler-exploitkit. Angler is een exploitkit die de afgelopen jaren zeer populair was. In juni werden de ontwikkelaars echter opgepakt. Welke exploit aan het document werd toegevoegd laat VandenBrink niet weten. Angler maakte misbruik van kwetsbaarheden in Adobe Flash Player, Internet Explorer en Microsoft Silverlight.

Hoewel gebruikers vooral werden aangevallen via gehackte websites en besmette advertenties, is het ook mogelijk om een kwaadaardig Flash-object aan een Office-document toe te voegen. Het openen van dit document op een computer met een kwetsbare Flash Player-versie zorgt er voor dat er stilletjes malware wordt geïnstalleerd. Welke websites de exploitcode toevoegen laat VandenBrink ook niet weten. Wel waarschuwt hij voor gratis diensten op het web. "Als het gratis is, ben jij het product".

Reacties (3)
13-09-2016, 16:36 door Anoniem
"Als het gratis, ben jij het product".

Fantastische vertaling, redactie :)

"If you don't pay for the product, you are the product being sold..."
13-09-2016, 23:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-09-2016, 16:35 door [Account Verwijderd]
Jammer dat er geen namen worden genoemd. Maar ja, voor je het weet heb je een proces aan je broek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.