image

Hardwarematige wachtwoordmanager zoekt 45.000 euro

dinsdag 11 oktober 2016, 11:46 door Redactie, 2 reacties

Om internetgebruikers te helpen met het veilig opslaan van hun wachtwoorden is er op Kickstarter een campagne gestart om 45.000 euro voor de ontwikkeling van een hardwarematige wachtwoordmanager in te zamelen. Het gaat om de Mooltipass Mini, de kleine variant van de Mooltipass die eerder verscheen.

De Mooltipass Mini bestaat uit een apparaatje en een smartcard en werkt met computers, tablets en smartphones. Het apparaatje moet via usb op de computer of smartphone in kwestie worden aangesloten. Op de computer of smartphone moet vervolgens een app of browserextensie worden geïnstalleerd. Als gebruikers op een website willen inloggen kunnen de gebruikersnaam en wachtwoord op de Mini worden opgeslagen.

De volgende keer dat de gebruiker op de website wil inloggen moet hij eerst zijn Mooltipass Mini aansluiten en smartcard met bijbehorende pincode invoerenen. Vervolgens kan er via een tap of knop op het apparaatje worden ingelogd. Het is mogelijk om een Mini met meerdere gebruikers te delen, die elk hun eigen persoonlijke smartcard hebben. Een smartcard kan daarnaast op meerdere Mini's werken.

Volgens de ontwikkelaars is de Mooltipass Mini niet kwetsbaar voor standaard aanvallen op wachtwoordmanagers, zoals brute force-aanvallen. Als gebruikers vier keer een verkeerde pincode invoeren zal de smartcard zichzelf "vernietigen". Het zou voor gebruikers echter eenvoudig moeten zijn om hun smartcard te klonen, om te voorkomen dat er iets met het origineel gebeurt. Op de smartcard opgeslagen wachtwoorden kunnen tevens worden geëxporteerd, wat via een versleutelde back-up gebeurt. Met nog 27 dagen te gaan hebben inmiddels 335 mensen zo'n 25.000 euro toegezegd.

Image

Reacties (2)
11-10-2016, 16:05 door Anoniem
Iets van deze aard zit ik dus ook al een tijdje aan te denken.
Na authenticatie juiste site kiezen, en met één druk op de knop inloggen op die site.
Scheelt een boel typwerk bij lange wachtwoorden, en... in één keer foutloos.

Goeroehoedjes
12-10-2016, 08:42 door Anoniem
Meh. Je kunt beter je eigen password manager maken van een aantal open source projecten.. De kans dat ze die hacken/kraken is minimaal, want dan is het iets unieks.. Tenzij je een trargetted persoon bent, ben je uiteindelijk de lul.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.