De politie heeft in juli en augustus 126.000 e-mails verstuurd naar slachtoffers van internetoplichting, diefstal of vernieling die aangifte deden. In het bericht wordt een update over de stand van zaken gegeven. Bij een inbraak of geweldsmisdrijf neemt de politie al een paar jaar persoonlijk contact op.
Voor heel ernstige geweldsmisdrijven zet de politie familierechercheurs in, die de nabestaanden ondersteunen tijdens het politieonderzoek. Via Mijn Politie kunnen nu ook aangevers van diefstallen, vernielingen en internetoplichting op de hoogte worden gehouden. Het gaat om ongeveer 700.000 aangiftes per jaar. Dit is zo’n 85% van alle aangiftes. In deze gevallen gaat het niet om persoonlijk contact, maar om een e-mail dat er iets veranderd is in de status van de aangifte. Slachtoffers kunnen dan op Mijn Politie kijken wat dit precies is.
Mijn Politie bestaat al sinds eind april 2016. Eerst konden hier alleen slachtoffers van internetoplichting terecht. Sinds 1 juli 2016 is de persoonlijk pagina ook toegankelijk voor slachtoffers van diefstal en vernieling. In de maanden juli en augustus is er ruim 91.000 keer aangifte gedaan van diefstal of vernieling. Over deze aangiftes zijn zo'n 126.000 e-mails verstuurd naar de slachtoffers.
Inloggen op Mijn Politie gebeurt via DigiD, net als het doen van online aangifte. "Zo weet de politie zeker dat vertrouwelijke informatie alleen gelezen wordt door het slachtoffer. En weet het slachtoffer zeker dat het de politie is die de aanvullende vragen stelt", aldus de politie.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.