Door Anoniem:Is dit normaal?
Ja dit is normaal bij een Samsung telefoon. Samsung die houd er namelijk niet van om gebruikers te laten doen met hun telefoon wat ze willen. Alle Samsung telefoons worden beheerd door samsung (onder de illusie dat ze worden beheerd door de gebruiker zelf, al is dat niet zo) en zodra Samsung wat extra geld wil, een paar miljoen extra als salaris bij een grote baas, dan zeggen ze tegen Facebook, hoppakee, kom maar met die cash, wij verplichten je appje wel even bij al onze gebruikers, vanaf de nieuwste telefoon. Ook geeft Samsung niks om gebruikers van oudere modellen Samsung telefoons (immers: moesten die maar een nieuwere kopen, het geld groeit immers bij iedereen op de rug). Op de oude modellen worden namelijk geen beveiligingsupdates meer doorgevoerd, waardoor iedereen met een simpel SMSje je hele telefoon kan overnemen en met alles kan meekijken. Ja, deze telefoons liggen op dit moment in de winkel, omdat mensen ze toch wel kopen.
Zoals je misschien wel merkt aan mijn toon vind ik dit heel erg lelijk van Samsung en zou daarom niemand aanraden er een te kopen. Als je een goede telefoon wil kopen, neem je de Nexus 5X of de Nexus 6P. Worden sowiezo nog een tijd lang van veiligheids updates voorzien, en worden enkel geleverd met wat google apps die toch al bijna elk ander toestel ook heeft. (Gmail, Google Play, Hangouts, etc). De Nexus lijn biedt een Android ervaring zoals deze bedoeld is en eigenlijk altijd zou moeten zijn.
Door Anoniem:En en wat kan ik er aan doen?
Wat je ertegen kan doen?
In Google Play Store kan je automatische updates uitzetten, [1] vervolgens alle reclameapps die erin zijn gepropt "uitschakelen" [2] en vervolgens worden deze niet automatisch teruggezet. Maar, nu moet je wel elke week even handmatig naar Google play gaan en elke app die je wél gebruikt updaten [3] om je telefoon wel veilig te houden.
Vixen gedetailleerde instructies: [1] Open de Play Store app. Open het menu met de menutoets (indien aanwezig) of door vanuit links naar rechts te schuiven. Scroll in dit menu naar onder en klik op 'instellingen' of 'settings'. Een van de bovenste items in het rijtje met instellingen gaat over Automatisch Updaten van apps. Stel dit in naar "apps niet updaten" of "niet automatisch updaten".
[2] Ga naar het instellingen hoofdmenu van je telefoon. Klik op "Apps" (of: Apps en Onderdelen) en zoek hier naar een ongewenste app. Facebook bijvoorbeeld. Klik erop en klik vervolgens op de knop met "uitschakelen" of "disable". Herhaal dit voor elke ongewenste app.
[3] Open de Play Store app. Open het menu met de menutoets (indien aanwezig) of door vanuit links naar rechts te schuiven. Klik op "mijn apps en games" of "my apps and games" en kijk hier naar alle apps onder het kopje met updatebare apps. Kies hieruit alle apps die je wél wenselijk vind en klik op deze en klik vervolgens op updaten. (Bij het scherm van de specifieke app, niet in het rijtje van alle apps, anders update je ze toch allemaal)
Hopelijk heb je hier wat aan!