image

EFF blij met nieuwe privacyinstellingen Windows 10

zaterdag 14 januari 2017, 07:23 door Redactie, 7 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF is blij met de nieuwe privacyinstellingen die dit jaar aan Windows 10 worden toegevoegd en gebruikers meer controle over hun data moeten geven. Vorig jaar stelde de EFF nog dat Windows 10 de privacy en keuze van gebruikers schond.

Deze week maakte Microsoft bekend dat gebruikers voor de installatie van of upgrade naar Windows 10 kunnen aangeven welke gegevens ze willen delen. Daarnaast zal het besturingssysteem afhankelijk van gekozen instellingen ook minder gegevens over gebruikers gaan verzamelen. "Dit zijn degelijke en welkome stappen", zegt Maul Kalia van de EFF tegenover Computerworld. "Maar we willen nog steeds dat het bedrijf duidelijker is."

Transparantie over het verzamelen van data door Microsoft blijft dan ook de grootste zorg van de EFF. "We willen dat het bedrijf transparanter wordt. Ik ben blij dat ze deels naar onze suggesties hebben geluisterd, maar we zien graag dat ze transparanter tegenover gebruikers zijn over wat er wordt verzameld en waarom."

Reacties (7)
14-01-2017, 10:23 door Anoniem
Microsoft kennende is het eerste dat gevraagd werd een NDA. Dat dient geen ander doel dan de gesprekspartner (hier EFF) monddood maken. Dat lijkt hier goed gelukt te zijn.

Minder is dus niet gelijk aan geen, en feitelijk is er niet veel veranderd. Er is geen opt out (of beter: opt in) voor alle data. Windows 10 steelt nog steeds gegevens van PC's. Zelfs met de dure enterprise versie kun je bijvoorbeeld niet via settings voorkomen dat virusscan resultaten worden opgestuurd. Bizar dat ze denken dat ze daar recht op hebben.

http://www.computerworld.com/article/3156627/windows-pcs/microsoft-makes-minor-concessions-on-windows-10-data-collection.html

https://www.eff.org/deeplinks/2016/08/windows-10-microsoft-blatantly-disregards-user-choice-and-privacy-deep-dive
14-01-2017, 11:01 door karma4 - Bijgewerkt: 14-01-2017, 12:11
Door Anoniem: Microsoft kennende is het eerste dat gevraagd werd een NDA. Dat dient geen ander doel dan de gesprekspartner (hier EFF) monddood maken. Dat lijkt hier goed gelukt te zijn.
EFF monddood maken... je begint met fud.
Ik zit nog steeds te wachten op inhoudelijk commentaar over de Apache OSS logging framework Wat is het doel wat gebeurt er mee etc. https://logging.apache.org/ volledig raadpleegbaar beschikbaar voor de talen java php c++ .Net Dit zie je soms terug in de professionele software met doel logging auditing debugging (voor de leverancier).

Update, net in de pers, Zakelijk wil je de traceerbaarheid. Geen acterbakse stiekeme kamertjes voor geheimhouding
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27432048/__Deutsche_Bank_verbiedt_Whatsapp__.html
14-01-2017, 11:32 door Anoniem
karma4, jij als Microsoft voorvechter die voortdurend claimde dat je het kon uitzetten, etc. Tegenwoordig kom je met Linux dan wel open source aanlopen. Tevergeefs, want "zij doen het ook!" is geen valide argument.

Ik ken de praktijken van Microsoft van heel dichtbij in meerdere onafhankelijke gevallen. Het is al decennia de standaard tactiek.
14-01-2017, 11:34 door Anoniem
Het programma ShutUp10 doet wonderen met betrekking tot het beperken van het verstrekken van data aan Microsoft ).

Hier te verkrijgen: https://www.oo-software.com/en/shutup10
14-01-2017, 15:43 door karma4
Door Anoniem:
Ik ken de praktijken van Microsoft van heel dichtbij in meerdere onafhankelijke gevallen. Het is al decennia de standaard tactiek.
Die praktijken van meerdere decennia terug zijn op zijn best gekopieerd van IBM. Je moest eens weten
hoeveel externe partijen de feitelijke bedrijfsvoering doen.

En nee met logging dat stuk met Apache OSS is al ouder dan wat ik van Microsoft tegenkwam. SMF (MVS) in een distributed systeem naar ARM (application resource management) Tivoli als sleutelword. Het gaat terug naar de beginjaren 80 waar pc's niet eens een rol speelden. OS/2 als een frustratie van de mislukking bij vele IBM volgelingen.

Ik ben geen voorvechter van microsoft ik ben een tegenstanders van merkvolgelingen of dat nu oss of commercieel is.
Ik maak me druk over dat governance en de informatieveiligheid. Die merkvolgelingen zijn daarbij storende factoren.
Ja en bij die storende factoren horen de microsoftbashers, apple-fans en linux-adepten. Het stopt dan bij het OS.
15-01-2017, 16:04 door Anoniem
Zou de discussie nu niet eens moeten gaan, waar of dit gaat stoppen of hoe ver we het willen laten komen met zijn allen?

De uitspraak van de Grateful Dead uit 1975 betreffende het Internet: "We want the freedom to be left alone" wordt nu al geheel vergeten al decennia lang geweld aan gedaan. Microsoft is een grote initiator in dit alles geweest en is dat nog steeds, samen met Google enz.

Begonnen bij het begin rond de eeuwwisseling, waar velen de digitale sprong niet meer maakten, heb ik alles zien uithollen en uitrollen. Er is vooral de laatste tijd nooit meer sprake geweest van vrijheid voor de eindgebruiker en het wordt nog steeds gekker.

Wij eisen dat u een 4G device hebt, anders hebt u op ons platform niets verder te zoeken en weren wij u als klant. We eisen nog net niet dat u upgrade naar Windows 10, maar met onze afspraken met degenen die alles van u willen weten in het achterhoofd, gaan we nu toch wel enige drang uitoefenen. Het staat dwars op elk liberaal handelen en waar riekt het beleid eigenlijk naar?

Wij moeten van alles en de cybercrimineel steekt inmiddels zijn dikke vinger op. De meeste tegenspelers van dit surveillance en tracking geweld zijn al door het establishment opgenomen en de enkeling in de loopgraven, zoals Assange, hebben het verschrikkelijk moeilijk. Vier juist gerichte telefoontjes waren genoeg om het Internet in heel Egypte neer te halen.

Je wil toch niet terug naar de dagen van vlak na de ramp van 1953 met communicatie via 1 helikopter en een aantal amateur bakkies. Twee dagen wachten op nieuws.

Maar all gekheid op een stokje ik vind de macht van overheid en grote commerciële spelers onvoldoende worden ingeperkt, Er moet weer wat lucht komen voor de eindgebruikers. Heeft men wel eens uitgezocht wat de gemiddelde burger over het steeds verder verdwijnen van de internet vrijheid vindt? Ik vind de ontwikkelingen ijzig hard ene kant uitgaan.
15-01-2017, 20:40 door karma4
Door Anoniem: ...
Maar all gekheid op een stokje ik vind de macht van overheid en grote commerciële spelers onvoldoende worden ingeperkt,
Eens. Overheid en de grote commerciële jongens horen geen herenafsoraken te maken alsof ze 1 zijn. De overheid hoort d es macht van de grote commerciëlen te reguleren.
Het strookt niet met het liberale ideaal dat de markt alles vanzelf wel oplost en regelt. Daar moet de transitie beginnen.
Hoe staat het met belastingpatadijs Nederland?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.