Als het aan Roger Anderson ligt behoort de beruchte Microsoft-scam, waarbij oplichters zich als medewerkers van de softwaregigant voordoen en mensen voor honderden euro's oplichten, binnenkort tot het verleden en om dit te realiseren heeft hij een telefoonbot ontwikkeld.
Anderson is telecomconsultant en eigenaar van The Jolly Roger Telephone Company. Eerder ontwikkelde hij al software om telemarketeers te dwarsbomen. Nu richt hij zijn pijlen op de Microsoft-scam, waarbij oplichters zich als Microsoftmedewerkers voordoen en toegang tot de computer van slachtoffers proberen te krijgen. Uiteindelijk moeten slachtoffers voor het oplossen van niet bestaande problemen betalen.
Er zijn verschillende varianten van de scam, zoals mensen die thuis worden gebeld of pop-ups die op websites verschijnen en claimen dat er problemen met de computer zijn. Vervolgens moet het opgegeven nummer worden gebeld. Aangezien de telefoonnummers van de oplichters in de pop-up worden vermeld besloot Anderson zich hierop te richten. Hij ontwikkelde een telefoonbot die zich als mens voordoet en een vooraf opgenomen audiobestand afspeelt (wav). Vervolgens liet hij de telefoonbot een opgegeven telefoonnummer zo'n 300 keer bellen. Dit zorgde ervoor dat het nummer uiteindelijk werd afgesloten.
Exacte details over hoe zijn software werkt wil Anderson niet geven, behalve dat hij internetgebruikers vraagt om eventuele telefoonnummers van dergelijke scams door te geven zodat hij ze via zijn telefoonbots kan aanvallen. "Dit is aardig, maar uiteindelijk zal alleen het onderwijzen van gebruikers deze scams oplossen. Zolang mensen bereid zijn om vreemden te bellen en ze toegang tot hun computers te geven, zullen er oplichters zijn die zich als deze vreemden voordoen. Mensen hebben geleerd dat ze niet bij vreemden in de auto moeten stappen. Ze moeten ook leren om ongevraagde verzoeken niet te vertrouwen, met name als ze van het internet afkomstig zijn", aldus een lezer op Hacker News.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.