image

Onderzoekers vinden backdoor in Chinese gsm-gateway

vrijdag 3 maart 2017, 11:00 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers hebben in een gsm-gateway van de Chinese fabrikant DblTek een backdoor ontdekt waardoor een aanvaller op afstand toegang tot het systeem kan krijgen. Voor de Telnet-interface blijkt er een ongedocumenteerd en slecht beveiligd account te zijn.

Via dit account is het mogelijk om een shell met rootrechten op het systeem te krijgen. Om via dit account op het apparaat in te loggen maakt DblTek gebruik van een zelf ontwikkeld challenge-responseprotocol in plaats van een wachtwoord. Onderzoekers van beveiligingsbedrijf Trustwave ontdekten allerlei kwetsbaarheden in dit protocol. Daardoor hoeft een remote gebruiker niet de geheime response te weten om toch te kunnen inloggen. Alleen de challenge en kennis van het protocol is voldoende.

De Chinese fabrikant werd op 13 oktober vorig jaar gewaarschuwd en kwam op 22 december met een firmware-update. De gepatchte versie van de firmware maakt echter nog steeds gebruik van het challenge-responseprotocol, alleen is het nu iets complexer gemaakt. "Het lijkt erop dat de DblTek-engineers niet begrepen dat het probleem in het challenge-responsemechanisme aanwezig is en niet in de moelijkheid om die te reverse engineeren", zegt onderzoeker Neil Kettle.

Reacties (2)
03-03-2017, 11:48 door Anoniem
Of ze hebben de opdracht gehad om het domweg gewoon niet te echt te fixen....
05-03-2017, 23:28 door Anoniem
Ik denk dat ze dit gat hebben open gelaten voor de Chinese overheid dat ze nog meer de burger in de gaten te kunnen houden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.