image

Google onthult zelfontwikkelde beveiligingschip voor de cloud

maandag 13 maart 2017, 09:53 door Redactie, 3 reacties

Tijdens de Google Cloud Next conferentie in San Francisco heeft Google een zelfontwikkelde beveiligingschip voor het eigen cloudplatform onthuld. Via de Titan-chip kan Google op hardwareniveau de toegang van apparatuur identificeren en authenticeren. De chip beschikt over een hardwarematige random number generator, voert cryptografische operaties in geïsoleerd geheugen uit en heeft een eigen veilige processor.

Google stelt dat specifiek ontwikkelde hardware zoals Titan een onderdeel van Googles gelaagde beveiligingsarchitectuur is. In januari werd al bekend dat Google zelfontworpen hardware in servers en netwerken gebruikt.

Image

Reacties (3)
13-03-2017, 10:24 door Anoniem
en heeft een eigen veilige processor.

Gewaagde uitspraak...
13-03-2017, 12:03 door Anoniem
En ik me maar afvragen wat een beveiliging-schip nou weer is. Maar, is een beveiligings-chip. Terugbrengen dat koppelstreepje! :)
13-03-2017, 13:07 door Anoniem
En Google belooft dit niet ten eigen dienste te gaan ge- of misbruiken en de data niet met de bekende Amerikaanse veiligheidsdiensten te zullen delen? En wij geloven dat dus zonder enkel voorbehoud (NOT). Dit wordt dus "the royal way into" je encryptie data.

Ik kan steeds minder geloven dat Google de zijde van de eind-gebruiker kiest, na alle recente onthullingen hieromtrent (Vault7 en zo), een moeilijk voor te stellen "nieuwe" realiteit. Wordt toch eens wakker, mensen, wordt toch eens wakker!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.