image

Apache source code van zelfde kwaliteit als commerciele software

woensdag 2 juli 2003, 11:45 door Redactie, 4 reacties

De bron code van de nieuwe versie van de Apache Web server software is tijdens de ontwikkeling van dezelfde kwaliteit als die van de commerciele concurrentie, zo heeft een nieuw onderzoek uitgewezen. De studie vond 0.53 fouten per duizend regels code in Apache tegenover 0.51 bij de commerciele software. Open source heeft in het begin evenveel fouten, maar kan zich in een later stadium onderscheiden van de concurrentie door het open source principe. (Zdnet)

Reacties (4)
02-07-2003, 11:57 door Anoniem
Dit vind ik een beejte nutteloos. Er word hier gesproken over "open source", alsof de nieuwe apache alles van open source omvat. Wat ik mij nog meer afvraag is hoe ze de code in hemelsnaam hebben kunnen vergelijken met een commercieel product, omdat die vrijwel altijd closed source zijn.
02-07-2003, 15:59 door Anoniem
Weer een artikel dat te veel aspecten open laat.

Wat is commerciele software in dit geval ?
Want er is ook open source software die commercieel is. Of wel tegen betaling inzichtelijk is.

Noch alle open noch alle gesloten software is gelijk qua aantal fouten. Een project van een enkele ontwikkelaar is (theoretisch) fout gevoeliger dan software waar een heel team aan werkt, laat staan quality reviews/test e.d.

Apache source code is of the same quality as proprietary counterparts, according to a study

The earlier study praised Linux for the quality of the component that handles the TCP/IP networking that underlies the Internet and many home and corporate networks. That code had a defect rate of 0.1 per 1,000 lines of code and was a more mature section of code.

Hmmm ... het lijkt er op dat het onderzoek wel de moeite waard is om naar te kijken. Iemand een link naar meer gedetailleerde informatie dan op ZDNET UK ?
02-07-2003, 21:53 door Anoniem
dit is weer een artikel van "er is een onderzoek gedaan met deze resultaten" maar weer geen harde feiten of echte onderzoeksvergelijkingen.

Ook welke soorten fouten er nu waren gevonden zijn onduidelijk.
Doet denken aan een onderzoek van een tijd terug over de fouten in de code van OS'en.

Van mij uit is dit weer een nutteloos onderzoek zonder een goede onderbouwing.
03-07-2003, 10:10 door hzlz
Ik denk dat het zinvol is om vast te stellen dat zowel OSS als CSS dezelfde kwaliteit hebben omdat het de discussie voert naar de kosten die het draaien van dergelijke software met zich meebrengt. Nu zal de discussie gaan over de kosten van beheer in plaats van wie er nu de beste is.

Links naar de onderzoeken:
[URL=http://www.reasoning.com/news/pr/02_11_03.html]1[/URL] en [URL=http://www.reasoning.com/news/pr/07_01_03.html]2[/URL]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.