image

Celstraf voor uitwisselen muziek in Amerikaans wetsvoorstel

donderdag 17 juli 2003, 10:36 door Redactie, 2 reacties

Internetters die anderen toestaan om muziek van hun hardeschijf te downloaden kunnen in een nieuw wetsvoorstel van twee Amerikaanse Democraten veroordeeld worden tot celstraf. Het voorstel is de krachtigste poging om het online kopieren van muziek, dat volgens muziekmaatschappijen voor een daling van CD verkopen heeft gezorgd, tegen te gaan. Door het voorstel zou het makkelijker moeten worden om een aanklacht in te dienen tegen Internet gebruikers die muziek, films en ander auteursrechtelijk materiaal kopieren via P2P netwerken. (Reuters)

Reacties (2)
18-07-2003, 02:07 door Anoniem
vrij vertaald:

Dit voorstel zorgt ervoor dat de democraten in stand worden gehouden door de muziek industrie ( ontvangen funds voor campagne ) zodat de muziek industrie de hoge prijzen door de strot van de consument kan douwen.

Wanneer komt er een wetsvoorstel dat we verplicht muziek moet afnemen tegen elke prijs ? De 'arme' consument zal immers de schuldige zijn van de verminderde afname van cd verkoop. Zoals nu de p2p gebruikers de schuldige zijn.
18-07-2003, 03:41 door Anoniem
De introductieprijs van CD's was begin '80 rond de 30 a 35 gulden. Een LP rond de 25 gulden, een 12" EP 15 gulden, een single 6 gulden. MC's weet ik niet meer.

De prijs van CD's zou dalen naarmate de afname massaler zou worden.

Gelul. De muziekindustrie belazerd de consument met haar overgierigheid.

Een doodordinaire CD kost nu 25 Euro (55 gulden) en wordt gewoon als melkkoe gebruikt door de muziek-maffia. Ondanks de *undisclosed number of* muziek-downloads stampen desondanks individuele CD-fabrieken van de platenmijen miljoenen verse CD's compleet met boekwerk en al per week.
Kennelijk valt het allemaal wel mee aan derving: die CD's worden afgezet.

Een doodordinaire CD behoort nu eigenlijk rond de 10 a 11 Euro te kosten inclusief marges en BTW (zo'n 25 gulden) - elke cent meer is volkomen diefstal.

Net als met de BUMA-heffing op recordable media, dat daar nog eens bovenop komt.

Daar mag de overheid weleens onderzoek naar doen.

Muziekwinkels valt niets te verwijten, hun marge is doorgaans veel lager dan je aan zou nemen, ruim onder de 30%
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.