image

Security bugs zijn blijvend, leer ermee leven

donderdag 24 juli 2003, 10:14 door Redactie, 5 reacties

De IT-security sector had het slecht vorige week. Microsoft kwam met verschillende security waarschuwingen, waaronder een voor haar nieuwste besturingssysteem Server 2003. Niet veel later liet Cisco weten dat sommige van haar routers problemen hadden met IPv4 pakketten, kwam Gateway met een nieuwe versie van haar patch-waarschuwings systeem, rekenden analysten uit hoeveel tijd het kost om te patchen ten opzichte van de tijd die verloren gaat door een aanval en verschenen er ook nog een aantal nieuwe virussen. Wat is de juiste reactie van de IT-sector? Geen, aldus dit artikel. Security bugs zijn namelijk blijvend en men moet er dan ook mee leren leven.

Reacties (5)
24-07-2003, 11:22 door Anoniem
Natuurlijk zijn bugs blijvend ... echter HEEL VEEL bugs kunnen voorkomen worden. Laten ze hier wat aan doen. I.p.v. het verkopen van half af software of firmware!
24-07-2003, 12:00 door SirDice
Inderdaad. M$ is al 2 jaar bezig met "Trustworthy Computing" en ze hebben een vermogen uitgegeven om al hun ontwikkelaars naar een security training te sturen. Daar is echter tot op de dag van vandaag nog bar weinig van te merken.
24-07-2003, 18:06 door Anoniem
Niet alleen security bugs maar ook vaak functionele bugs, het niet voldoen aan standaarden (officieel of in-officieel) ...

En het is niet alleen Microsoft die weer eens het nodige aan haar laars lapt ... maar veel van de 'software' en tegenwoordig ook hardware bedrijven.

Het wordt gewoon tijd dat er een keurmerk voor software komt ... koste wat het kost!

En geen trustworthy computing programma gaat deze problemen aanpakken tot dat er een orgaan is die goede software kan afdwingen. Voorlopig zullen wij als gebruikers onze eisen moeten gaan stellen. Al lijkt dit op water na de zee dragen in veel van de gevallen. Problemen met veel andere producten accepteren we niet ... waarom de meeste mensen met software wel ???

Opensource software is voor de meeste mensen dan niet de meest ideale oplossing (waarom weten ze zelf vaak oook niet) ...
inzicht in de kwaliteit en veiligheid v/d software heb je wel.
28-07-2003, 11:24 door Anoniem
28-07-2003, 12:22 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
http://www.ribox.nl
Gaat het zo slecht met dat bedrijf dat het voortaan uit wanhoop als standaard inhoudloos antwoord gegeven wordt?

Dat wordt gehost op een hihihaha Microsoft-IIS/5.0 op een servertje bij het Almelose Flits Webhosting op een aansluiting bij Essent Kabelcom?

Makes you wonder :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.