image

Ex-werknemers vormen groot gevaar voor bedrijven

maandag 28 juli 2003, 13:00 door Redactie, 1 reacties

Ex-werknemers vormen een van de grootste bedreigingen voor een bedrijf. En hoe bozer de werknemer, hoe groter de schade kan zijn die hij achterlaat. Van diefstal van intellectueel eigendom, zoals het stelen van contacten en potentiele klanten, tot fysieke diefstal zoals hardware, een vertrekkende werknemer kan zijn ex-baas meer hoofdpijn bezorgen dan alleen een vacature die opgevuld moet worden. Uit onderzoek is gebleken dat 67% van de ondervraagde werknemers in het geval van een ontslag informatie zou meenemen die hen kan helpen bij een volgende baan. Verder kwam in het onderzoek naar voren dat slechts 27% van de bedrijven een security policy heeft die moet voorkomen dat ex-werknemers schade aanrichten. (Silicon).

Reacties (1)
29-07-2003, 06:18 door Anoniem
Maar wat is de oorzaak? Heel vaak gebeurt het dat de werknemer "professioneel wordt weggepest" op z'n werk (is mij zelf overkomen). En niet zelden zijn "collega's" de oorzaak van dat je in een levende Hel terecht komt, waardoor je uiteindelijk overspannen thuis (in de ziektewet) terecht komt. De reden van dit wegpest-gedrag ligt dan vaak in het verleden van de ex-wernemer. Hij of zij hebben altijd al in een soort slachtofferrol moeten functioneren (op school) waar ook al dit "pest-gedrag" ontstond (is mij overkomen!)

En dan maar verbaasd zijn, dat er ex-werknemers zijn die de boel van de vorige werknemer schade berokkenen.

Laten de dames en heren rotzooischoppers en terreurspecialisten maar eerst hun eigen stoepje schoonbezemen, alvorens de schuld bij deze werknemers te leggen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.