image

Microsoft test security technologieen

vrijdag 15 augustus 2003, 07:55 door Redactie, 9 reacties

Microsoft is bezig met het testen van anti-virus en andere security technologieen om te zien of dit de perceptie van klanten over Windows kan verbeteren, waarbij de gigant uit Redmond laat weten dat deze technologieen op een dag onderdeel van het besturingssysteem kunnen worden. De test van Microsoft, genaamd PC Satisfaction, zal bestuderen hoe tevreden Windows klanten zijn wanneer ze vertrouwen hebben in de security van hun PC en de veiligheid van hun data en persoonlijke informatie. (TechWeb)

Reacties (9)
15-08-2003, 08:24 door Anoniem
Kortom: op een dag zal MS toch es wat visuele beveiligingstechnologien in windows proppen.

Voel je veilig betekent nog niet dat je veilig bent.
15-08-2003, 08:29 door Anoniem
Microsoft is bezig met het testen van anti-virus en andere security technologieen

Goed nieuws! Na 18 maanden sinds het begin van het Trustworthy Computing Initiative gaan ze eindelijk testen!

:-P
15-08-2003, 09:50 door Donz
Hehe, zie het al voor me, dan kiezen ze de meest domme sceptische gebruikers die eerst een negatief beeld hebben en vervolgens gaan ze erop in praten met wat anti-virus schermpjes open.

Even later hebben ze er wel vertrouwen in!

Dat moet wel het bewijs zijn dat windows veiliger is idd. :)
15-08-2003, 13:16 door Anoniem
???????
15-08-2003, 15:42 door Anoniem
Originally posted by Redactie
PC Satisfaction
Geil! *lol*
15-08-2003, 15:47 door Anoniem
Maar serieus: is dit weer een van de vele methoden om straks weer geld uit de zakken te kloppen. Het is altijd later, bij een nog komende Windows opgelost. ¨2003¨ blijkt met Blaster nog gewoon dezelfde dipshit te zijn als alle voorgangers. Microsoft = kapitaalvernietiging.
15-08-2003, 15:57 door Anoniem
Als ze dit net zo als de rest van hun software testen ... beloofd dit niet veel goeds
16-08-2003, 15:49 door Anoniem
Microsoft en kapitaalvernietiging?? Eén van 's werelds gezondste bedrijven die producten maakt waar >90% van de wereld mee werkt (op de desktop)!

Ik geloof dat hier de realiteit hier ver te zoeken is. Natuurlijk kunnen kwetsbaarheden in software kwalijk zijn, maar dat wil niet zeggen dat het aloude anti Microsoft verhaal weer uit de kast wordt gehaald. Elke software bevat nu eenmaal fouten, punt.
16-08-2003, 19:01 door Anoniem
Originally posted by Tsja
Microsoft en kapitaalvernietiging?? Eén van 's werelds gezondste bedrijven die producten maakt waar >90% van de wereld mee werkt (op de desktop)![/QUOTE]Hoe denk je dat zij zo financieel gezond zijn geworden? Niet door zulke goede producten, zeker niet voor een redelijke prijs en helemaal niet door service.

Keer op keer maken zij met gebruik van uiterst doelmatige P.R. misbruik van goedgelovigheid, vertrouwen en onwetendheid van het gros van de gebruikers waarbij zij blij worden gemaakt met een dode mus, bij steeds weer de noodzaak tot de aanschaf van een nieuwe licentie.

In plaats van bestaande rommel addequaat correct te laten functioneren, waarvoor mensen immers heel goed voor hebben betaald, worden werkelijke verbeteringen koelbloedig aan de man gebracht als "nieuwe versie". Ka$$a.

Ook met "2003" blijkt het patchsysteem nog altijd van dezelfde 'kwaliteit' als het Noord-Amerikaanse stroomnet, net zo kwetsbaar bovendien zoals dat met alle versies die het voor is gegaan al het geval is.
Ik geloof dat hier de realiteit hier ver te zoeken is.
Wanneer jij beweert dat Microsoft haar producten bekwaam en betrouwbaar produceert en deze eerlijk aan de man brengt, is de realiteit inderdaad ver te zoeken.
Natuurlijk kunnen kwetsbaarheden in software kwalijk zijn, maar dat wil niet zeggen dat het aloude anti Microsoft verhaal weer uit de kast wordt gehaald.
Dit is geen oud verhaal dat uit de kast wordt gehaald, dit is de realiteit van alle dag.
[/b]Elke software bevat nu eenmaal fouten, punt. [/B]
Eens. Doch zul je het onderscheid moeten maken tussen programmeerfouten, ontwerp- en test-fouten en nalatigheid.

Mensen kopen niet effe snel een hamburger, maar een besturingssysteem van een zoete lieve prijs: waar je redelijke verwachtingen van mag hebben omtrent de kwaliteit van de gebruikte technologie.

Heb je daarnaast weleens geprobeerd een product te retourneren aan Microsoft?

Kapitaalvernietiging.

- Producten en licenties zijn buitensporig duur in verhouding met hun 'prestaties';
- Heeft excessieve hardware nodig om enigzins te preseteren;
- Kent enorme onderhoudseisen dat flink in de kosten loopt;
- Wegwerp product: wordt verpicht te upgraden; met nieuwe aanschaf van licenties ten gevolge;
- Voorwaarden van 0 waarde voor de klant: alles is as-is en Microsoft is nooit aansprakelijk. Geld uitgegeven = geld weg; garantie tot aan de deur.

Nee, bij een aantal andere platforms wordt je bedient met veel meer klantvriendelijkheid - bij bepaalde zelfs gratis.

Daarmee wordt niet beweerd dat geld een probleem zou zijn, maar schort het aan eerbiedigheid en loyaliteit naar de klant. Microsoft is er niet voor de klanten: de klanten zijn er voor Microsoft waarbij dit bedrijf bij laatste versies Windows steeds meer tekenen gaat vertonen dat zij van mening zijn dat nu ook de computer van hun klanten aan hun toebehoort.

Het is nog altijd de klant die bepaalt wat er op/middels/via hun computer gebeurt, niet Microsoft.

Ook andere productenten van programmatuur moeten in de gelegenheid worden gesteld producten te maken welke met die van Microsoft overweg kunnen, en dus moeten worden voorzien van volledige interface informatie.

Daarnaast staan er veel meer redenen aan ten grondslag dat Microsoft veelvuldig wordt gebruikt op de desktop.

Met andere woorden: verder kijken dan je neus lang is.

De wijze waarop dat bedrijf financieel ontzettend gezond kan zijn kan het daglicht niet verdragen.

Sorry.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.