image

Microsoft viert vijftien jaar van slechte security

woensdag 20 augustus 2003, 10:05 door Redactie, 6 reacties

Vorig jaar spendeerde Microsoft zo'n acht weken aan het verbeteren van de security van haar software. Binnen een aantal maanden verschenen echter de eerste updates en advisories voor Microsoft produkten die gecontroleerd en gefixt hadden moeten zijn. De softwarereus uit Redmond heeft meer dan 15 jaar de tijd gehad, maar kan nog steeds geen veilig besturingssysteem ontwikkelen. Het is dan ook verbazend dat er nog nooit een rechtzaak tegen Microsoft is geweest vanwege het leveren van slechte software. Zo ver het veilige besturingssystemen betreft, vraag OpenVMS gebruikers naar de security van hun O.S. De buglijst van OpenVMS is nog steeds vrij klein en dat na 25 jaar. Al met al heeft Microsoft dan ook nog een hoop werk te verrichten. Dit artikel gaat uitgebreid in op fundamentele problemen met de Stack, problemen met het bepalen van de geheugen toegang, houdingen ten opzichte van deze problemen en verschillende oplossingen. (The Inquirer)

Reacties (6)
20-08-2003, 11:02 door Anoniem
Is er ook een bron bij dit sensatieverhaal?
20-08-2003, 11:05 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Is er ook een bron bij dit sensatieverhaal?

Ik zie het al, het is vertaald van The Inquirer. De website die zoveel mogelijk anti-microsoft artikelen schrijft als haar editors maar aan kunnen. Ik vond de toon van het artikel al een beetje dubieus...
20-08-2003, 11:49 door SirDice
Ach. Er zit wel een kern van waarheid in. MS heeft, naar eigen zeggen, windows 2000 helemaal van de grond af opnieuw ontworpen. Als dat zo is vraag ik mij af waarom exact dezelfde problemen zowel in NT als in 2K (en hoger) zitten.

Tevens is MS 15 jaar lang bezig geweest met het toevoegen van features en niet met het stabiel en secure krijgen van de core.

De vergelijking met OpenVMS vind ik wat overdreven. Bijna niemand kent dat OS (dus ook de blackhats niet). Daar wordt dus ook niet zo actief gezocht naar eventuele security bugs zoals dit bij Windows wel het geval is.

En dat MS nog nooit een rechtzaak is aangespannen vanwege het leveren van slechte software is vrij logisch. Je moet de EULA maar eens goed lezen. Daar staat toch echt dat MS niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor het slecht functioneren van hun software. Aangezien iedereen het hier mee eens is (anders kun je de software niet installeren) heb je geen poot om op te staan bij een rechtzaak.

Hmm. Geef mij toch maar OpenSource. Daar is men ook niet verantwoordelijk voor het slecht functioneren maar het geeft mij wel de mogelijkheid om zelf in te grijpen.
20-08-2003, 21:39 door Anoniem
Kijk dat is nou een beter verhaal van Sirdice. Tuurlijk zit er een kern van waarheid in! Natuurlijk had MS veel meer moeten doen aan veiligheid dan aan al die gelikte knopjes. Maar MS compleet de grond in boren nadat er zoveel virri tergelijk uitkomen is wel heeeel gemakkelijk sensatie maken. Een beetje "Story" niveau wat mij betreft.
21-08-2003, 09:48 door Anoniem
Tuurlijk zit er een kern van waarheid in, maar jammer dat de redactie van security.nl nog steeds dit soort tendentieuze koppen boven hun artikelen plaatsen.
21-08-2003, 16:14 door Anoniem
Originally posted by sirdice
De vergelijking met OpenVMS vind ik wat overdreven. Bijna niemand kent dat OS (dus ook de blackhats niet). Daar wordt dus ook niet zo actief gezocht naar eventuele security bugs zoals dit bij Windows wel het geval is.

Onzin. Kevin Mitnick zat in '87 of '88 al achter de source-code van VMS aan, en werd daarbij gepakt.
Vraag maar eens rond wie VMS niet kent; de enigen die het OS niet kennen zijn de nieuwerwetse "kijk mij eens een hacker zijn" mennekes.
Mensen die al wat langer rondhobbelen kennen het wel. Vraag eens aan iemand die zo'n systeem beheert heeft wat 'ie er van vind.

Is het wel eens in je opgekomen dat zo weinig mensen er naar lijken te zoeken omdat de kans op succes zo klein is, vergeleken met MS producten?

VMS + 1 = WNT...al was het mooi geweest als de beveiligingsprogrammeurs ook mee hadden gewerkt aan NT...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.