image

Politie dumpt gezichtsherkenningssysteem

vrijdag 22 augustus 2003, 13:12 door Redactie, 3 reacties

Een politie departement in Florida stopt met het gebruik van een controversieel gezichtsherkenningssysteem, aangezien het geen enkele crimineel wist aan te houden. Het systeem, dat gezichten in een menigte scande en vergeleek met een criminelen-database, was sinds de installatie het doelwit van privacy en burgerrechten voorstanders. Critici vreesden dat het systeem verkeerde personen zou identificeren en de privacy van mensen zou schenden. Deze kritiek was echter niet de reden voor het laten vallen van het systeem. De scanners wisten geen enkele crimineel te identificeren, "het werkte gewoon niet", zo laat een woordvoerder van de politie in dit artikel weten.

Reacties (3)
22-08-2003, 20:41 door Anoniem
tja, die -zoek een nummer -computer van KPN telecom blijkt ook stiekum een mens te zijn, was het wel een echte computer dan?
22-08-2003, 22:12 door Anoniem
In Engeland wordt het gezichtsherkenningsysteem al langer gebruikt. Zo worden via de duizenden camera's in Londen iedereen die de stad binnenkomt met deze methode afgescant en vergeleken met een enorme databank aan gegevens over alle misdadigers die in het strafregister staan.
Komt dus een of andere inbreker binnen in een bepaald gebied, dan begint er een alarm te klinken en wordt de persoon voortdurend in de gaten gehouden.

Criminelen klager er al langer over dat zij gewoon niet meer aan de bak komen. Hoe het dan komt dat het Engelse systeem dan WEL werkt en het Amerikaanse niet, is nogal onduidelijk.
23-08-2003, 23:52 door Anoniem
in engeland is het dus echt 'eens een crimineel altijd een crimineel' tja als je niet aan de bak kan komen voor normaal werk, dan zit er maar 1 ding op...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.