Doos van pandorra's mierenneukers geopend? *Iemand stelt hier dat inflatie goed is.
Laten we vanuit die logica proberen de waarde te zien van het collectief (of enkel meervoudige) mierennpreciezen dat zich geroepen voelt zich blind te staren op details.
Op zich is dat sowiezo een probleem op deze site en deze maatschappij, de rekkelijken versus de preciezen.
Je hebt ze overigens allebei nodig maar gek genoeg wordt er meer waarde gehecht aan preciezen die vaak de context niet kunnen zien en geen overzicht hebben.
Is er wel wat ruimte voor wat rek en wordt die middels een soort van methode der preciezen aan de kaak gesteld, dan gaan de preciezen wederom lost op de feitjes zonder ook maar een grijntje conext te kunnen zien.
Nouja een heel klein graantje dan dat men in eigen voordeel uitlegt maar aan de grote onderliggende vraag niets afdoet, namelijk dat we worden platgegooid met cijfers em iedereen dat nablaat maar niemand (weinigen en in ieder geval ge genoeg de preciezen zelf niet) controleert.
Zelfs als we het relatieve richtgetal met een factor 10 verkleinen is het nog steeds heeeeel veel.
Zelfs als we DDoS dan verbasteren tot de nog veel engere slimme generieke pr-term CYBERRRRRRRRRRRAANVALLEN (OEHOEE) dan blijft de princiepe vraag overeind, namelijk het aankaarten van het fenomeen
Zoals hier ooit het havle forum los ging over cyberaanvallen via tornetwerk maar dat helemaal niet kon onderbouwen en definieren. Discussie dood, terecht.
Zoals met die schaal van richter kan je ook kijken naar die oehoeee DDos of Cyberaanvallen, niet alle incidenten zijn noemenswaardig.
Met aardbevingen doen we dat niet maar met cyberaanvallen kennelijk wel.
Oehoeee, poortje gesnift :cyberrrrrrrrrraanvalllll ?!
Hup, mee in de statistiek voor anti terreur beleid?
Hup meehuilen met publieke opklopperij?
Of even stilstaan bij, wat wordt daar nou eigenlijk werkelijk gezegd?
Kan dat wel? Is het een reeele voorstelling van zaken?
Welke ndruk wordt hier gewekt?
Hoe komt dat over bij de algemene lezer?
Yep, dat is een gedeelde verantwoordelijkheid van meerdere partijen.
Het kost me geen moeite om bij nader constatering te zien dat de uitspraak voor meerder uitleg vatbaar is, beide kanten op door de opmaak van het artikel (onderwerp, hoofd- bij- en tussen- = DDos) het hoofdstukje "Neemt de frequentie van die aanvallen toe? (die verwijst naar DDos), etc.
Maar inderdaad, daar staat een veralgemeniserin tussen, helaas zonder een transcriptie/referantie van wat er werkelijk werd gezegd.
Doe dat heel erg veel af aan de aangesneden essentie van dit topic?
Ja, als je bljft hangen op detail en de kop misschien.
Nee, niet als je de essentie eruit pikt : Schrikbeeld inflatie door getallenfetish
Maar zeg nou eerlijk, 100.000 aanvallen per jaar roeptoeteren
Of
31.536.000 per jaar
en met schrikkeljaar 31.622.400
Dat betreft toch afstompende getallenprono waar niemand iets mee kan en wat dus ook niet werk als het ineens een beetje meer is?
In algemene zin is het al heel lang zo dat media graag met getallen goochelen en dat we ons laten bombarderen en vullen met getallenreeeksen waar we niets mee kunnen, laat staan dat we ze controleren.
Wat is een vermeldenswaardige kracht van een DDos aanval ?
En hoe vaak komt dat echt voor bij een bank of provider, de belastingdienst, digid, tweakers, of DNB?Wat is een vermeldenswaardige kracht van een CYBERRRRRAANVAL aanval ?
En hoe vaak komt dat echt voor bij een bank of provider, de belastingdienst, digid, tweakers, of DNB?Ik weet het, online affakkelen is makkelijker, kost minder energie en is 'leuk', ha-ah.
Maarrrrr, probeer nu eens wat vaker, in zijn algemeenheid wat breder te kijken en je niet kaopt te staren op details.
Wat zit er achter die getalleprono die je standaard geachtenloos aanvaard?
Probeer niet direct een aanleiding om dieper na te hoeven denken te ontkrachten, maar zie haar als een springplank verder te komen op het vlak van inzichten.
Milimeterdenken is belangrijk maar zonder context loop je er maatschappelijk uiteindelijk op vast; het heeft namelijk geen nut om je op te winden over ruis, als je van die 32 miljoen of honderdduizend 90% kan wegstrepen moet je haar ook niet meenemen in het publiek informerende debat en het ook niet gebruiken om er stevige maatregelen te legitimeren.
"Er is dus elke seconde wel een cyberaanval en dat is vrij gewoon"
Als het gewoon is hoef je het niet te noemen!en wellicht
wellicht moet je dan eens nadenken of de naam de dreiging nog wel legitimeert, een aanval die gewoon is heeft geen dreiging meer en daarmee niet vermeldenswaardig!
Of zeg het er gewoon bij.
"We hebben elke seconde wel te maken met een cyberaanval maar dat stelt niets voor."
Werkt alleen niet goed om er dan nog extra draagvlak voor extra kostbaar beleid op te baseren, want gewoon en niets bijzonders.
Hierbij, tot slot, de correctie voor de titel
"1 DDoS/CyBRRRRRaanval per seconde";)
* Teaser, neem het niet te persoonlijk, tenzij het hout snijdt ;)
En nu maar hopen dat een mod zich niet laat verleiden tot een slotje, misschien wordt het nog wat met het topic en komen een paar anderen alsnog tot een bredere visie op dit topic.
Pas op met getallenfetish en wees continue alert : wat is het belang van het noemen van dit soort getallen en is het reeel?