image

Systeem politie Sussex slachtoffer Nachi worm

woensdag 27 augustus 2003, 16:23 door Redactie, 4 reacties

De poltie van Sussex is het slachtoffer geworden van de Nachi worm. De worm, die oorspronkelijk de Blaster worm moest verwijderen, zorgde ervoor dat kantoorcomputers niet meer gebruikt konden worden en men moest overschakelen op back-up systemen. Vooral computers voor adminstratief- en kantoorwerk zijn hard getroffen. Het systeem voor het afhandelen van noodoproepen werd niet door de worm besmet. (Zdnet)

Reacties (4)
27-08-2003, 22:21 door Anoniem
Tja, en dan lees ik op Teletekst dat het computersysteem in de Gemeente Maastricht is uitgevallen op woensdag 27 augustus 2003. Mensen konden hun paspoorten e.d. niet meer afhalen en moeten de daarop volgende dag terugkomen.

Het is mij benieuwen of systeembeheer daar ook heeft liggen maffen...
28-08-2003, 09:05 door Anoniem
Het is mij benieuwen of systeembeheer daar ook heeft liggen maffen...
nee, hij was op vakantie ;)
28-08-2003, 12:48 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
nee, hij was op vakantie ;)


Originally posted by Unregistered
En ZIJ was druk met de laatste patches ;P
01-09-2003, 15:30 door Anoniem
Originally posted by Unregistered

Hoezo vakantie ...

Hebben systeembeheerders dan ook recht op vakantie ??
Ik heb eigenlijk de ervaring dat ik de ene helft van de tijd vruchteloos moet lobbyen om system die niet uit de lucht mogen toch te kunnen patchen en de andere helft van de tijd uit te leggen waarom de systemen die niet uit de lucht mochten besmet zijn geraakt en waarom ik daar niks aan heb gedaan terwijl ik toch zoveel geld kost :-)
(Natuurlijk geldt dit niet voor elke machine maar er zijn er inderdaad bij die 24/7 moeten draaien, totdat ze down gaan ivm virus of dos en dan blijkt dat herstel vele malen meer tijd kost dan patchen zelf van de gewraakte systemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.